Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka županija

HDZ žali, SDP i ex HSP ne očekuju ništa, a građani su podijeljeni

vukelic_PXL_kar_090517_1404
PIXSELL
28.12.2010.
u 18:16

Reakcije na smjenu ministra Branka Vukelića različite su u političkim krugovima i puku

Iako formalno još nije razriješen dužnosti, Branko Vukelić ministarsku će fotelju zamijeniti funkcijom saborskog zastupnika, a Karlovačka županija, nakon sedam godina, ostat će bez svog jedinog predstavnika u Vladi. Samo u tomu se ovdašnji političari i građani slažu, o onome što njegov odlazak s ministarske dužnosti znači razmišljaju različito.


Župan Vučić žali...
Ivan Vučić, predsjednik županijskog HDZ-a, žali zbog Vukelićeva odlaska.
– Rekao mi je i prije da želi otići iz zdravstvenih razloga. Da HDZ na Vukelića računa ubuduće dokazuje izbor za političkog tajnika stranke, a vjerujem da će u Saboru odlično zastupati županiju, kao i ostali zastupnici, bez obzira na stranku – kaže župan I. Vučić.


Kada Branko Vukelić aktivira svoj zastupnički mandat u Saboru, nakon tri će godine na tom mjestu zamijeniti dr. Nedjeljka Strikića.
– To je uobičajeno, bio sam zamjenski zastupnik. Bila je čast zastupati u Saboru i vjerujem da smo zajedno učinili puno toga u interesu županije – kazao je N. Strikić, koji će, kao ravnatelj karlovačke bolnice, moći “više raditi kao kirurg”.


...Vuković i Švegar ne
Ivan Vuković, predsjednik županijskog SDP-a, smatra da su promjene “kozmetička rekonstrukcija koja neće polučiti veće rezultate”.
– Od Vukelićeva ulaska u Sabor ne očekujemo baš ništa, očekujem da će biti učinkovit kao što je bio na ministarskim mjestima! U svakom slučaju, želim mu sve najbolje u povodu Božića i Nove godine – izjavio je Ivan Vuković, zaključivši da će stanovnici Karlovačke županije uživati u plodovima svoga izbora.
Domagoj Švegar, bivši predsjednik gradskog HSP-a, smatra da B. Vukelić ne treba biti u politici i da se odlaskom s ministarskog mjesta ne gubi ništa.


– Ako Karlovac nema sposobnog i moralnog političara, onda i ne treba imati ministra! Vukelić je opterećen aferama i zato je i ranije trebao biti smijenjen. Smatram da ova Vlada nema legitimitet voditi državu i stoga nam trebaju novi izbori – veli D. Švegar.
Karlovčani koji su nam rekli da B. Vukelić kao ministar nije pomogao gradu i županiji, koji tonu sve dublje, imena nisu otkrivali. Nikola Planinc misli drukčije - obnovio je Dom HV-a, u Karlovcu se slavio Dan Oružanih snaga, pridonio je uređenju stadiona. To ostaje.  

Komentara 3

AN
antic
20:48 28.12.2010.

Pa dobro šta vi nemate ništa pametnije za pisati o tome kako komentira ovaj ili onaj šta je Jacka smijenila Brankeca. dosadni vi i dosadni vam komentatori jako bitno šta vučić ima za komentirati ili tamo neki švegar. ko je taj švegar, dajte ljudi moji pa večernjak sam nekad čitao s užitkom, a sad samo ove gluposti. i još dva novinara to pisala, pa to dijete u vrtiću napiše samo...

WO
Wolf34
20:25 29.12.2010.

Švegar zastupa Hrvate za razliku od cjelokupnog hdz-a koji se okrenu srbima, lopovluku i izdaji svoga naroda i zemlje.

OB
-obrisani-
08:15 30.12.2010.

građani su podijeljeni na one koji im hebu mater i one koji im hebu oca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije