Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez javnog natječaja

HDZ nelegalno koristi gradske prostorije u Vukovaru?

vukovar hdz (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
28.03.2013.
u 14:47

Riječ je o prostorijama ukupne površine oko 400 četvornih metara i koje se nalaze gotovo u središtu grada. Da se najamnina plaćala 40 kuna po kvadratu, što je najniža cijena najma u gradu, grad bi bio oštećen za najmanje 800.000 kuna

HDZ grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije nelegalno, već godinama, koristi gradske prostorije u središtu grada, zbog čega je pokrenut i sudski proces, a o cijelom slučaju zainteresirao se i DORH kojem su također proslijeđeni razni dokumenti, tvrdi to Lidija Nikšić, vukovarska gradska pročelnica za komunalne djelatnosti.

Pojašnjavajući slučaj. Nikšić kaže da je gradsko poglavarstvo još 2003. godine donijelo odluku o ustupanju prostorija HDZ-u, dok je primopredaja istih obavljena tek pet godina poslije, odnosno 14. studenog 2008. godine. Prethodno nije obavljen nikakav javni natječaj, nije dogovoren iznos stanarine niti se bilo gdje u ugovoru navodi vrijeme koliko će HDZ moći na taj način koristiti prostorije na adresi Trg hrvatskih branitelja. Slijedom sudske tužbe grada protiv HDZ-a, Općinski sud u Vukovaru prošle godine donosi presudu po kojoj se vukovarski i županijski HDZ moraju iseliti u roku od 15 dana te platiti troškove od 3300 kuna.

– Riječ je o prostorijama ukupne površine oko 400 četvornih metara, koje se nalaze gotovo u središtu grada. Da se najamnina plaćala 40 kuna po četvornom metru, što je najniža cijena najma u gradu, grad bi bio oštećen za najmanje 800.000 kuna. S druge strane, HDZ je jedina stranka u gradu koja na ovaj način ima riješeno pitanje prostora. Sve druge stranke iznajmljuju i plaćaju svoje prostore, rekla je Nikšić dodajući da se na presudu Općinskog suda HDZ žalio te da je slučaj prebačen na Trgovački sud u Osijeku koji treba donijeti konačnu presudu.

– Nikome nije jasno kako je Općinski sud mogao donijeti bilo kakvu presudu ako nije nadležan, a donio je. S druge strane HDZ ne plaća najam na ime sredstava koje je u obnovu tih prostora uložio švicarski HDZ. Nisam u to vrijeme bio na čelu vukovarskog HDZ-a, ali, koliko znam, mislim da je u ovom slučaju sve čisto i legalno. Uostalom, s tim sredstvima je HDZ mogao izgraditi sebi objekt kakav je želio. Možda je tako i trebalo napraviti, rekao je Barna.

>>Stanimiroviću Srbija za kuću u Vukovaru dala stan u Beogradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije