Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski konzulat

Stanimiroviću Srbija za kuću u Vukovaru dala stan u Beogradu

'UNUTRASNJA  27.03.2013. VUKOVAR - Vojislav Stanimirovic, predsjednik SDSS-a   Branimir Bradaric/Vecernji list                                   '
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
28.03.2013.
u 13:11

Kuća pripada mom sinu koji radi u Srbiji i u tom će stanu živjeti s obitelji, kaže Stanimirović

Poslije višegodišnjeg boravka u prostorijama koje je nedavno kupio Grad Vukovar generalni konzulat Republike Srbije uskoro se seli u novi prostor, ali i dalje ostaje u istoj ulici, samo što je sad adresa Ivana Gundulića 19.

Ubuduće bi se konzulat trebao nalaziti u kući Aleksandra Stanimirovića, sina predsjednika SDSS-a Vojislava. Novi prostor konzulata proteže se na gotovo 500 kvadrata, no tu nisu uračunate dvorišne prostorije, gdje su garaže i ljetne prostorije, a koje su u ratu bile razrušene.

Još nije sve dovršeno

Priča da će konzulat biti baš u Stanimirovićevoj kući potaknula je brojne glasine, od visine naknade i dogovorenih uvjeta do toga je li za novu lokaciju bilo presudno upravo to što je riječ o kući šefa SDSS-a. Procjene su bile i da bi Aleksandar od najma trebao mjesečno dobivati i 3000 eura. No sva nagađanja demantirao je šef SDSS-a Vojislav.

– Kuća se ne iznajmljuje, nego će, ako se na kraju ugovor i potpiše jer još nije sve dogovoreno, biti zamijenjena za četverosobni stan u Beogradu gdje će moj sin Aleksandar sa svojom obitelji i živjeti. U svemu tome nema ništa sporno. Kuću je Aleksandar kupio još 2006. htijući u njoj otvoriti ljekarnu gdje je i bila do rata. Međutim, kako mu zbog broja postojećih ljekarni u gradu i broja stanovnika to nisu dopustili, odlučio je nastaviti živjeti u Beogradu gdje se i zaposlio. Tamo je zasnovao obitelj i u Vukovar se ne planira vraćati – rekao je Vojislav Stanimirović.

Dodao je da je kuća u nekoliko navrata uređivana, a da je lani obavljen završni dio radova poslije kojih još neke stvari mora odraditi sam konzulat. Kaže i da su do priče o zamjeni došli sasvim slučajno te da su predstavnici konzulata prethodno razgovarali s još nekoliko osoba čije su im nekretnine bile zanimljive.

Cijelu priču o zamjeni potvrdio nam je i konzul Živorad Mišić.

– Ako ne bude nekog čuda, selimo se u objekt Aleksandra Stanimirovića koji će tada postati naše vlasništvo. Već je potpisan i predugovor o zamjeni nekretnina. Čeka se samo da se odradi sva potrebna procedura – rekao je Mišić.

Susjedi pak kažu da su ih već obišli policajci te ispitivali imaju li nešto protiv dolaska konzulata na novu adresu.

Lani obnavljana

– Vidjeli smo da se nešto događa i da se radovi ubrzavaju. Policija nas je ispitivala i tko i koliko nas živi u kućama i slično – rekla nam je jedna od susjeda dodajući da nitko od njih nema ništa protiv dolaska konzulata te da im je zapravo drago jer znaju da će sada taj dio ulice biti mnogo sigurniji s obzirom na 24-satni nadzor policije.

Susjedi kažu da je u prošlogodišnjim radovima kuća uređena izvana, okrečena, postavljena je rasvjeta, uređene su dvorišne prostorije, postavljene instalacije za videonadzor, klima-uređaji, ograda na struju...

Radilo se dijelom i na unutrašnjem uređenju kuće koja ima podrum pod cijelom kućom, prizemlje i još dva kata. Prizemlje je predviđeno za poslovni prostor, dok je na katovima šesterosobni stan.

Komentara 1

FH
franjo haznadarevic
09:44 05.12.2013.

svi koji se bave politikom, bez obzira koje su nacionalnosti i iz koje stranke, a koji su u mogućnosti učiniti nešto za sebe, učine to bez imalo grižnje savjesti,ne osvrćući se na pitanja- da li je to pravno,ljudski, moralno, ispravno..samosamo daj meni- protiv njih će se pobuniti samo oni koji nisu uspjeli uzet za sebe, i to iz zavisti, a ni njih ne zanima ni narod ni pravo ni moral ni bilo šta drugo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije