Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HDZ je Milinkovića nagradio odlaskom u Sabor iako se protiv njega vodi kazneni postupak'

Komentirajući optužbe na svoj račun Milinković je rekao kako se ne radi o nikakvoj stranačkoj nagradi te podsjetio kako su i on i Panenić istoga dana 2016. godine položili prisegu u Hrvatskom saboru
21. veljače 2019. u 12:16 1 komentara 540 prikaza
Tomislav Panenić
Foto: Branimri Bradarić

Predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije i županijskog HDZ-a te direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković od danas je ponovno zastupnik u Hrvatskom saboru. Tim povodom je saborski zastupnik Tomislav Panenić (Most) održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako je Milinković od strane HDZ-a na taj način nagrađen jer se protiv njega vodi kazneni postupak radi nekvalitetne vode, zatrovane arsenom, koja je mještanima Komletinaca isporučivana godinama. Kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u vinkovačkom Vodovodu podnijelo je preko 400 mještana Komletinaca.

Sjednica Sabora nabava borbenih aviona Sabor odbio SDP-ovu interpelaciju o radu Vlade

- Prema zakonu za takav prekršaj su predviđene prekršajne odredbe pa se onda i kroz to može vidjeti kolika je razina bila skrivanja činjenica kada je DORH odlučio podnijeti kaznenu prijavu. Sada ćemo imati još jednoga saborskog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni  postupak, a koji će uživati u svim povlasticama koje mu nudi taj položaj. Osobe na tako visokim položajima je teško osuditi te se nadamo kako će DORH i pravosuđe smoći snage do kraja provesti cijeli postupak i onemogući da se proces oduži u nedogled - rekao je Panenić.

Dodao je kako je umjesto činjenica da Milinkovića pozovu na odgovornost i da odstupi s funkcije HDZ nagradio Milinkovića položajem u Saboru.

Komentirajući optužbe na svoj račun Milinković je rekao kako se ne radi o nikakvoj stranačkoj nagradi te podsjetio kako su i on i Panenić istoga dana 2016. godine položili prisegu u Hrvatskom saboru.

Sjednica Sabora Bernardić u Saboru: 'Izmjenama Zakona INA se u potpunosti prepušta u mađarske ruke'

- Od tada sam ja saborski zastupnik ali sam svoj mandat, u dogovoru s predsjednikom stranke, stavio u mirovanje kako bih proveo projekt aglomeracije koji je vrijedan 400 milijuna kuna, problem s vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Stoga ja nisam nagrađen ničim nego se vraćam u Sabor. Panenić u tri godine nije niti deseti dio napravio i donio za svoju općinu koliko sam ja napravio - rekao je Milinković.

O kaznenom postupku koji se vodi protiv njega nije želio govoriti dodajući već poznatu frazu kako očekuje da institucije odrade svoj posao.  

Video: Miro Bulj u Saboru pustio i pjevao 'Ustani bane'

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji