Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgođeno izglasavanje novog zakona o prebivalištu

HDSSB: Ovaj zakon je revanš HDZ-a zbog gubitka potpore birača iz BiH

sabor
Arhiva VL
Autori: Anita Malenica, Nikola Sever Šeni
05.02.2010.
u 13:51

Dok je HDZ dobivao potporu birača iz BiH, nije bilo govora o takvom zakonu, no kada je HDZ izgubio potporu birača iz BiH, što je vidljivo na zadnjim predsjedničkim izborima, ovim zakonom provodi revanšizam - tvrdi Grubišić.

Kao i dosad, hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske, odnosno oni koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, neće imati ista socijalna prava kao državljani koji u Hrvatskoj žive – ustvrdio je nakon “žustrog dvosatnog sastanka” čelništva HDZ-a i HDZ-a BiH glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić. Na pitanje neće li to potaknuti Hrvate da se isele iz BiH, odnosno da izaberu prebivalište u Hrvatskoj, Bačić je kazao: – Ne može jedna osoba imati istodobno dva prebivališta i u tom je smislu zakon donesen.

Prije Bačića novinarima se obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je istaknuo da je gubitak socijalnih prava upravo najveći strah Hrvata u BiH u vezi s izmjenama Zakona o prebivalištu.

– Najveći strah i ključ svega jest mogućnost gubitka socijalnih prava. Nadam se da će ova vlada učiniti sve kako nijedan Hrvat ne bi imao valjan razlog da se zbog ovoga zakona iseli iz BiH – kazao je Čović i nastavio: – Dogovorili smo se da ćemo raspravom u Saboru eliminirati sve što otvara bilo kakvu sumnju, pitanje za poziciju svih koji bi zbog ovakvog zakona morali napustiti BiH.

Boro Grubišić (HDSSB) tvrdi da je predloženi zakon u ovom obliku neprihvatljiv: – Dok je HDZ 18 godina dobivao potporu birača iz BiH, nije donosio ovakav zakon, kao ni DIP. No, kad je izgubio tu potporu, ovim zakonom provodi revanšizam.

Ključne riječi

Komentara 48

TC
tigar-cro
15:55 05.02.2010.

Hm....netko je, u Osijeku....jos 1992 g.....napisao ogroman grafit: \"\"VRATITE NAM NASE SRBE.....GONITE, HERCEGOVCE\"!!\"\" DODJITE U SLAVONIJU I UPITAJTE, LJUDE.....ZASTO!?

BI
bigboii
16:19 05.02.2010.

Nije hdz uopće izgubio na popularnosti već su se glasovi na izborima rasporedili na više kandidata (bivši hdz-ovci), a ako je netko još više izgubio na popularnosti, onda je to sdp!

TC
tigar-cro
15:51 05.02.2010.

Ooooooooooooo.....pa, to se, nesto...javljaju....\"\"puleni\"\"......notornog.....kriminalca i zlocinca.....B. Glavasa---\"\"Glavonje i....turbo--generala\"\"!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije