Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastronomija

Hajdini žganci sa slaninom i palačinke od heljde

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 27.01.10., Cakovec, Hrvatska- Dragica Horvat, predsjednica ugostitelja Medjimurja. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
26.03.2013.
u 09:10

Svaki od ugostitelja u svom je prikazanom meniju trebao imati barem jedno jelo u kojem je upotrijebljena hajdina kaša

 

Udruženje ugostitelja Međimurja organiziralo je uz potporu Turističke zajednice Međimurske županije šestu gastro izložbu \"Bajkoviti okusi Međimurja 2013.\" u restoranu Prepelica u Otoku.

- Prije šest godina započeli smo s organizacijom prve gastro izložbe. Cilj koji smo si onda zadali polako se ostvaruje. Za sve više ljudi Međimurje postaje poželjna turistička i gastronomska destinacija. Čuva se tradicija, ali se prate i suvremeni trendovi. Prilagođavamo se i međusobno surađujemo, jer samo tako možemo doći do konkretnih rezultata - istaknula je Dragica Horvat, predsjednica Udruženja. Na stolovima izlagača bila su tradicionalna jela prikazana u izvornom obliku, ali i u kreativnim oblicima i spojevima prilagođenima zahtjevima današnjih gastronomskih trendova.

Svaki od ugostitelja u svom je prikazanom meniju trebao imati barem jedno jelo u kojem je upotrijebljena hajdina kaša (heljda), pa se mogla kušati kisela juha od hajdine i heljdini žganci sa slaninom, a nadjevom od hajdine kaše punila se pureća i pileća rolada te pečena patka. Gosti su probali i faširance, biskvit, kruh, tjesteninu i palačinke od heljde, a posebno su atraktivni bili hajdinska trepa s jabukama i štrukli s hajdinom kašom.

 

Međimurskim ugostiteljima podršku su dali i ugostitelji iz Karlovca, Krapine, Varaždina i Ljutomera, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec i brojni drugi gosti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije