Naslovnica Vijesti Hrvatska

Habek (SDP): Unutarstranački izbori su lažirani i ne priznajem njihov legitimitet!

Donošenjem odluke da pravo glasa imaju samo članovi koji ne duguju članarinu, smatra Habek, brojnim njegovim kolegama oduzeto je pravo glasa na izborima, čak i članovima koji su stvarali SDP
27. lipnja 2018. u 09:43 8 komentara 819 prikaza
Mario Habek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Saborski zastupnik SDP-a Mario Habek smatra da su unutarstranački izbori za predsjednika varaždinske županijske organizacije, na kojima je tijesno pobijedila Barbara Antolić Vupora, lažirani.

Zlatko Komadina Bernardić ima podršku Komadina: Ja nikad nisam izdavao svoje drugove i drugarice

- SDP Varaždinske županije dobio je novo vodstvo, neću reći voljom većine, jer bi to značilo da su izbori prošli demokratski i korektno, kako što smo svi u SDP-u i očekivali. Na proteklim unutarstranačkim izborima svjedočili smo duboko kompromitiranom i lažiranom činu. Svoje političke protivnike iz drugih stranaka prozivali smo za namještanje izbora, za kršenje etičkih načela društva, nemoral, za čitav niz loših poteza koje čine i na taj način štete cjelokupnom društvu i državu vuku prema samom dnu, a sada smo mi u SDP-u kompromitirali sami sebe. Danas se sramim pred tim istim društvom, pred svojim stranačkim kolegama koji su u većini pošteni ljudi, jer smo toliko toga lošeg za što smo optuživali druge, unijeli u naš SDP - istaknuo je u priopćenju Habek, dosadašnji predsjednik ŽO-a.

Boris Grčić Problemi u SDP-u Grčić: Bernardić je pod pritiskom od prvog dana

Donošenjem odluke da pravo glasa imaju samo članovi koji ne duguju članarinu, smatra Habek, brojnim njegovim kolegama oduzeto je pravo glasa na izborima, čak i članovima koji su stvarali SDP.

 - Time je u pitanje doveden i legitimitet izbora, ako na njima glasa samo dio članstva, kako možemo reći da je čelna osoba Županijske organizacije izabrana voljom većine? Hoće li plaćena članarina biti uvjet i kad će za sljedeći ciklus izbora trebati stajati na štandovima, razgovarati sa simpatizerima, lijepiti plakate, motivirati građane da nam daju svoj glas? Čisto sumnjam u to - nastavio je Habek koji tvrdi da je izborni proces u nekoliko organizacija bio izmanipuliran do krajnjih granica, u čemu vidi i ulogu nekadašnjeg predsjednika ŽO-a Miroslava Korenike, koji je zbog kršenja statuta SDP-a i nanošenja štete stranci 2010. jednoglasno izbačen iz SDP-a.

Davor Bernardić Pokret otpora u SDP-u 'Nema odustajanja, rušimo Bernardića do kraja tjedna'

- Kroz svoju tadašnju potpredsjednicu, a danas predsjednicu ŽO SDP-a i svoju prijateljicu Barbaru Antolić Vupora, Korenika očito vidi povratak na političku scenu, što je potpuno jasno iz nebrojenih komentara s društvenih mreža, u kojima joj je tijekom čitave kampanje davao podršku i sipao gorčinu po svima koji su 2010. stali iza odluke o njegovom isključenju. Korenika se pokušava dići iz političkog pepela, iako njegovi nastupi više podsjećaju na plakanje djeteta kad mu oduzmete najdražu igračku - navodi Habek i zaključuje: "izbore koji su iza nas smatram lažiranim, ne priznajem niti ću priznati njihov legitimitet".

HDZ se oporavio, Živi zid zaustavio je rast, a SDP je stabilan

Mario Habek
1 / 6
Crobarometar
'Smjenite bernardića' Moguće je i da raspuste Predsjedništvo SDP-a
Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • Avatar zagorac2
  zagorac2:

  u partiji je uvjek od 1945te a i prije sve lazirano i narihtano i kaj se sad cudite, sa lopovlukom pocelo i sa lopovlukom zivi

 • Mijat vrdoljak:

  Ovoga gospodina ne razumjem, jedan član ima prava i obaveze a plaćanje članarine je jedna od obaveza čime se dokazuje članstvo. Ako se želi nešto drugo onda treba mjenjati statut da se netreba plaćati članarina i onda bi to bilo ... prikaži još! uredu ali za sve a ne samo za moje prijatelje. Niti sam član niti simpatizer SDP-a zaključujem logično.

 • modovisisajteMaraschino:

  zato napravite kao u Grubišnom Polju, upišite Rome u SDP bez njihovog znanja i manipulirajte njihovim glasovima....