Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Habek (SDP): Unutarstranački izbori su lažirani i ne priznajem njihov legitimitet!

Mario Habek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.06.2018.
u 09:43

Donošenjem odluke da pravo glasa imaju samo članovi koji ne duguju članarinu, smatra Habek, brojnim njegovim kolegama oduzeto je pravo glasa na izborima, čak i članovima koji su stvarali SDP

Saborski zastupnik SDP-a Mario Habek smatra da su unutarstranački izbori za predsjednika varaždinske županijske organizacije, na kojima je tijesno pobijedila Barbara Antolić Vupora, lažirani.

- SDP Varaždinske županije dobio je novo vodstvo, neću reći voljom većine, jer bi to značilo da su izbori prošli demokratski i korektno, kako što smo svi u SDP-u i očekivali. Na proteklim unutarstranačkim izborima svjedočili smo duboko kompromitiranom i lažiranom činu. Svoje političke protivnike iz drugih stranaka prozivali smo za namještanje izbora, za kršenje etičkih načela društva, nemoral, za čitav niz loših poteza koje čine i na taj način štete cjelokupnom društvu i državu vuku prema samom dnu, a sada smo mi u SDP-u kompromitirali sami sebe. Danas se sramim pred tim istim društvom, pred svojim stranačkim kolegama koji su u većini pošteni ljudi, jer smo toliko toga lošeg za što smo optuživali druge, unijeli u naš SDP - istaknuo je u priopćenju Habek, dosadašnji predsjednik ŽO-a.

Donošenjem odluke da pravo glasa imaju samo članovi koji ne duguju članarinu, smatra Habek, brojnim njegovim kolegama oduzeto je pravo glasa na izborima, čak i članovima koji su stvarali SDP.

 - Time je u pitanje doveden i legitimitet izbora, ako na njima glasa samo dio članstva, kako možemo reći da je čelna osoba Županijske organizacije izabrana voljom većine? Hoće li plaćena članarina biti uvjet i kad će za sljedeći ciklus izbora trebati stajati na štandovima, razgovarati sa simpatizerima, lijepiti plakate, motivirati građane da nam daju svoj glas? Čisto sumnjam u to - nastavio je Habek koji tvrdi da je izborni proces u nekoliko organizacija bio izmanipuliran do krajnjih granica, u čemu vidi i ulogu nekadašnjeg predsjednika ŽO-a Miroslava Korenike, koji je zbog kršenja statuta SDP-a i nanošenja štete stranci 2010. jednoglasno izbačen iz SDP-a.

- Kroz svoju tadašnju potpredsjednicu, a danas predsjednicu ŽO SDP-a i svoju prijateljicu Barbaru Antolić Vupora, Korenika očito vidi povratak na političku scenu, što je potpuno jasno iz nebrojenih komentara s društvenih mreža, u kojima joj je tijekom čitave kampanje davao podršku i sipao gorčinu po svima koji su 2010. stali iza odluke o njegovom isključenju. Korenika se pokušava dići iz političkog pepela, iako njegovi nastupi više podsjećaju na plakanje djeteta kad mu oduzmete najdražu igračku - navodi Habek i zaključuje: "izbore koji su iza nas smatram lažiranim, ne priznajem niti ću priznati njihov legitimitet".

HDZ se oporavio, Živi zid zaustavio je rast, a SDP je stabilan

Mario Habek
1/6
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar zagorac2
zagorac2
10:45 27.06.2018.

u partiji je uvjek od 1945te a i prije sve lazirano i narihtano i kaj se sad cudite, sa lopovlukom pocelo i sa lopovlukom zivi

MV
Mijat vrdoljak
10:10 27.06.2018.

Ovoga gospodina ne razumjem, jedan član ima prava i obaveze a plaćanje članarine je jedna od obaveza čime se dokazuje članstvo. Ako se želi nešto drugo onda treba mjenjati statut da se netreba plaćati članarina i onda bi to bilo uredu ali za sve a ne samo za moje prijatelje. Niti sam član niti simpatizer SDP-a zaključujem logično.

MO
modovisisajteMaraschino
10:03 27.06.2018.

zato napravite kao u Grubišnom Polju, upišite Rome u SDP bez njihovog znanja i manipulirajte njihovim glasovima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije