Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prostor

Grupa Osječana reagirala na zatvaranje Tvrđe zbog koncerta Đorđa Balaševića

Đorđe Balašević
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
11.09.2014.
u 11:10

Neprihvatljivim smatraju zatvaranje javnog prostora u svrhu održavanja privatnog komercijalnog događaja

Iako ih raduje koncert Đorđa Balaševića najavljen za subotu u Osijeku, grupa Osječana reagirala je na mjesto njegova održavanja - u središtu barokne jezgre Tvrđe, na Trgu svetog Trojstva, koji će zbog toga biti zatvoren. Neprihvatljivim smatraju, poručuju u svojem priopćenju naslovljenom "Pa zbog tambura mangupi zatarabe trg", zatvaranje javnog prostora u svrhu održavanja privatnog komercijalnog događaja na koji je ulaz dopušten samo onima s ulaznicom.

"Gradski trgovi nesumnjivo su »najjavniji« od javnih gradskih prostora. U taj koncept mjesta susreta i aktivne jezgre grada sasvim se prikladno uklapa i trg kao koncertni prostor, stoga nemamo zamjerke na održavanje koncerta na trgu, već su uvjeti održavanja ono što nas brine", ističu oni.

Smatraju kako je Đorđe Balašević poznat po održavanju brojnih koncerata javnog karaktera na otvorenim gradskim površinama, a osječki je, kažu, samo simulacija nastavka te priče jer ne predstavlja po njima poklon Grada svim građanima, nego ustupak privatnoj trećoj strani koja će "najljepši gradski trg moći iskoristiti kao prostor za ubiranje profita". Pitaju se stoga po kojem mjerilu gradske vlasti mogu procijeniti "vrijednost" prostora kakav je Tvrđa i može li se izračunati prikladna cijena najma povijesne jezgre.

Poručuju na kraju kako ih raduje najavljeni koncert Đorđa Balaševića, ali ako su gradske vlasti smatrale vrijednim ugostiti ga u javnom prostoru, morale su se pobrinuti da i karakter toga koncerta bude javan, a ako nisu, u najam su trebale ponuditi prikladniji koncertni prostor.

>> Đorđe Balašević mini koncertom najavio spektakl i predavanje u Osijeku

>> 'Izbacili su me iz gimnazije, cinkao me vlastiti otac'

Komentara 8

SO
Sos
11:54 11.09.2014.

To nisu rodjeni Osijecani treba to napomenut to su pridoslice koji su tu privremeno !

SO
Sos
11:36 11.09.2014.

Zabranit totalno koncert naj bolja opcija

SO
Sos
11:56 11.09.2014.

Ovaj vjerojatno pjeva i po srbiji nije im daleko neka odlaze na sve njegove koncerte kad im ne smetaju neke njegove pjesme i izjave za vrijeme domovinskog rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije