Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balašević za katedrom

'Izbacili su me iz gimnazije, cinkao me vlastiti otac'

Đorđe Balašević
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/13
04.09.2014.
u 14:57

Legendarni Đole održao je predavanje osječkim studentima o važnosti obrazovanja na temu “Kad sam prvi put pao u školi”

Scenu je zamijenio katedrom osječkog Poljoprivrednog fakulteta, a umjesto izrecitiranih balada studentima je ispričao kako je “prvi put pao u školi”.

Zbog neopravdanih sati legendarnog Đorđa Balaševića u trećem su razredu izbacili iz gimnazije.

– Cinkao me vlastiti otac kojega sam poslije toga zvao mužem moje majke – “povjerio” se pred fakultetskom predavaonicom ispunjenom do posljednjeg mjesta. Nije bio ljubitelj matematike, fizike i kemije, ali mu je zato pisanje “išlo od ruke”.

Srednju školu završio je naknadno, polažući ispite izvanredno, a potom se zaputio na fakultet gdje “nema matematike” i upisao – geografiju.

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Foto: Davor Javorović/Pixsell

– Baš su me prošle godine zvali i iz gimnazije da bi mi uručili priznanje “počasnog maturanta” – nastavio je na sebi svojstven način Đole. Kako bi svi u njegovoj peteročlanoj obitelji “u prosjeku” imali po jedan fakultet, jedna od dviju kćeri završila ih je čak dva, druga je magistrirala, a najmlađi sin postat će ove godine brucoš.

– To je zbog tate – objasnio je Balašević.

Potpuno ozbiljno poručio je osječkim studentima kako on “baš nije dobar primjer” pa je stoga važno da uče jer će u suprotnom “proći kao on”.

– To je put kojim se ne ide, ali sam imao sreće i naišao sam na svojega anđela. Moji roditelji nisu tada mogli shvatiti kojim se načinima pokušavam probiti u životu – dodao je.

Vrhuncem socijalne karijere smatra susret sa Sadakom Ogata, UN-ovom povjerenicom za izbjeglice koja mu je nakon koncerta za mir u Sarajevu, dodijelila počasnu titulu “ambasadora dobre volje”. Posjetila ga je i u Novom Sadu. Umjesto 15-minutnog susreta, ostala je 2,5 sata.

– Potpuno sam je udavio, otišla je nasmijana. Pričao sam joj o nogometu – rekao je Balašević.

Predavanje je završio poukom: “Nađite svoj put i pratite intuiciju”.

>>Đorđe Balašević mini koncertom najavio spektakl i predavanje u Osijeku

>>Đorđe Balašević će održati predavanje osječkim srednjoškolcima i studentima

Komentara 55

MT
mojski.tvoja
15:34 04.09.2014.

ovakvi ljudi opstaju medijski samo uz pomoc yugonostalgicara, inace ne vrijedi popuniti novine samo da bi bilo vise slova

SN
sa-nja
15:24 04.09.2014.

"Djole, stari namcor, ko ga ne zna, skupo bi ga platio. Nije bas omiljen u svom Novom Sadu. A tek supruga Olivera, ta ga je kostala da izgleda 10 godina stariji nego sto je.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:29 04.09.2014.

Kameleon, pričao viceve na račun Slovenije i Hrvatske kako se one žele "otcepiti" i naravno bio protiv toga. Tek kad ga je Milošević htio poslati na prvu liniju, počelo je njegovo tobože preobraćenje. Pitajte ga koliko je puta pjevao četnicima na liniji povećavajući njihovu borbenu gotovost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije