Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV TROJICE

Graničnog policajca terete da je za mito lažirao pečate u putovnici

Županja: Grani?ni prijelaz Županja - Orašje
Goran Ferbežar-vecernji
30.05.2024.
u 08:48

Uz pomoć tih namještenih datuma, 48-godišnjak je trebao regulirati svoj boravak unutar Schengenskog prostora odnosno neistinito prikazati da je na vrijeme napustio teritorij Austrije. Granični policajac je prema dogovoru, za svoju "uslugu" dobio 200  do 250 eura.

Primanje i davanje mita, zloporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava djela su koja se stavljaju na teret trojici muškaraca, od kojih su dvojica državljani BiH, a jedan policajac koji se je bio zaposlen na  Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja. Protiv sve trojice USKOK je podigao optužnicu kojom se 36-godišnji granični policajac tereti da je početkom veljače 2024. na traženje 52-godišnjeg državljanina BiH, dogovorio da će u putovnicu 48-godišnjaka, također državljanina BiH, utiskivati službene ulazno-izlazne granične pečate s namještenim datumima.

Uz pomoć tih namještenih datuma, 48-godišnjak je trebao regulirati svoj boravak unutar Schengenskog prostora odnosno neistinito prikazati da je na vrijeme napustio teritorij Austrije. Granični policajac je prema dogovoru, za svoju "uslugu" dobio 200  do 250 eura. 

Prema optužnici, 48-godišnjak je  od 1. veljače do 31. prosinca 2023. u najmanje šest navrata svoju putnu ispravu i dogovorene novčane iznose, kao naknadu za obavljenu uslugu, kako kaže USKOK, otiskivanja graničnog numeratora, predavao 52-godišnjaku, koji je potom putovnicu i novac donosio  graničnom policajcu u Županju.

Policajac  bi potom znajući da 48-godišnjak nije prešao granicu u njegovu putovnicu udario ulazno - izlazni pečat. Putovnica bi potom bila vraćena vlasniku i sve je to tako išlo do 8. veljače, kada je  48-godišnjak s tom putovnicom uhvaćen na Bajakovu. Putovnicu je tamo predao policajcu na uvid, a ovaj je posumnjao da su pečati krivotvoreni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije