Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gradski oci izmijenili odluku o komunalnoj naknadi u Belom Manastiru

Poglavarstvo Belog Manastira donijelo je i pooštrenije kazne za lošu odvodnju otpadnih voda
Foto: Davor Javorović
23.10.2008.
u 15:38

Iznosi komunalnih naknada u pojedinim ulicama od danas su izmijenjeni odlukom Gradskog poglavarstva Belog Manastira. Tako je Ulica Republike prešla u 1. zonu te će cijena stanovnicima od sada biti 0,50 kuna po četvornom metru.

Promjena zona naplate
U II. a zonu po cijeni od 45 lipa za kvadrat pripadaju Ulica Vojina Bakića, Strossmayerova do Svačićeve i Svačićeva, Osječka i Sunčana ulica do Ulice J. Klovića te Klovićeva. U II. b zoni i 0,40 kn/m2 nalazit će se Mihanovićeva ulica koja će tek biti izgrađena iza Ulice Ante Starčevića.

Osječka ulica od J. Klovića, Valpovačka, Belišćanska, Našička, Đakovačka i Donjomiholjačka pripale su III. zoni i iznosu od 0,35 kn/m2 dok je Ulica Jablanova postala ulicom IV. zone gdje je četvorni metar 0,30 kuna.

– Izmjene imaju za cilj pravedniju raspodjelu sredstava od komunalne naknade s obzirom na razinu uređenosti i komunalne opremljenosti – objasnili su gradski oci razloge izmjena. Dosadašnja sredstva, dodali su, nisu bila dostatna za održavanje, a povećanje cijena značit će i bolje održavanje navedenih ulica. Donesen je danas i prijedlog odluke o odvodnji otpadnih voda s povećanim kaznama za prekršitelje.

Jeftiniji najam dvorane
Ne obavlja li se odvodnja sukladno zakonskim odredbama, pravna će osoba biti kažnjena s 3000 do 5000 kuna, a fizička od 500 do 2000 kuna. Za razliku od povećanja novčanih kazni, cijena korištenja nastavno-sportske dvorane danas je smanjena.

Sat vremena sada iznosi 200 umjesto dosadašnjih 300 kuna, a korištenje trećine dvorane iznosi 70 kuna po satu. Osijek-Koteks, kao najpovoljniji ponuđač s iznosom od 1,06 milijuna kuna, obavit će radove na izgradnji pješačko-biciklističke staze s javnom rasvjetom u Dunavskoj ulici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije