Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Gradska vrhuška planira preseliti stadion na Cerine

Nogometaši Slavena Belupa
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
15.11.2013.
u 16:33

Iako stadion još nije u potpunosti ni dovršen, dogradonačelnik Jakšić njegovu sadašnju lokaciju ocjenjuje zlatnom

Koprivnička vlast razmišlja o preseljenju nogometnog stadiona sa sadašnje lokacije u Miškininoj ulici nedaleko od samog gradskog središta na prostor sportskog centra Cerine. Dugoročni je to plan gradske uprave koji bi mogao zainteresirati mnogobrojnu koprivničku sportsku javnost. Iako je ideja tek nastala, da se nešto ozbiljno po tom pitanju “kuha” potvrdio nam je jučer i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP).

Novi kvart

- Istina je, razmišljamo o tome, ali tek u dalekoj budućnosti. Mjesto na kojem se sada nalazi stadion zlatna je lokacija. Danas-sutra tamo bi se mogao napraviti novi kvart, sa stambenim zgradama i gospodarskim subjektima - rekao je Jakšić.

Da bi to zapravo moglo dobro funkcionirati naveo je primjer iz Slovenije gdje je svojedobno moćni trgovački lanac Mercator na mjestu dva gradska stadiona, u Celju i još jednom, nije se mogao sjetiti kojem gradu, napravio ogromne šoping centre, a stadioni su se preselili na druge lokacije. Svi su od toga, tvrdi, imali samo velike koristi.

Iako koprivnički stadion izgrađen 1997. godine još nije do kraja ni završen, točnije nisu napravljeni poslovni prostori i stanovi za igrače, nema ni istočne tribine, u njega su “ulupani” milijuni i milijuni gradskih kuna. U isplativost rušenja postojećeg i gradnje novog stadiona trenutačno i te kako sumnja predsjednik Slavena Belupa i gradski vijećnik HDZ-a Stanislav Biondić.

Najprije kamp

- Ako gospodin Jakšić može nabaviti 50 milijuna kuna, super, to je u startu dosta. U današnje vrijeme bespredmetno je o takvom nečemu govoriti. Novca nema ni za normalan život, a kamoli za graditi kule od karata. Klub danas jedva uspijeva držati pogon u HNL-u - kazao je on.

Dogradonačelnik spušta “loptu na zemlju”.

- Najprije treba napraviti nogometni kamp, ideja je da on zaista bude na Cerinama, a potom da se izgradi i hotel. Tek tada možemo razmišljati o novom stadionu - izjavio je Jakšić, dodavši da bi tamo lako riješili problem dovoljno velikog parkirališta.

Ali o nogometnom kampu, iako je bivši gradonačelnik Zvonimir Mršić imao želju da će se s radovima započeti još prije nepune tri godine, danas se gotovo više ni ne govori.

- Nije istina, radi se na tome. Ovih dana baš dogovaramo sastanak s HNS-om da vidimo koliko nam oni mogu pomoći oko tog projekta. Računamo i na pomoć UEFA-e i europskih fondova. Koprivnica se nametnula kao nogometni centar u regiji, ono što je nekad bio Varaždin, sad bismo trebali postati mi - rekao je Jakšić.

Biondić je, pak, skeptičan i u svezi toga.

- O kampu se govori već pet-šest godina. I na prostoru bivše vojarne i na Cerinama. Budimo ozbiljni, HNS još nije izgradio ni svoj kamp - kazao je on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije