Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv koncerta

Građanska akcija: 'No pasaran Thompsonu' u Istri

Građanska akcija Thompson
Građanska akcija
28.08.2013.
u 11:55

"Nastup osobe kao što je Marko Perković Thompson pljuska je svakom iole razumnom čovjeku, i ne možemo ne izraziti u najmanju ruku čuđenje, da ne kažemo i ogorčenje, što je za nekoliko škuda prodan obraz Poreča", piše Građađanska akcija.

No pasaran Thompsonu, ponovili su iz istarskog ogranka Građanske akcije uoči koncerta Marka Perkovića Thompsona u porečkoj dvorani Žatika 31. kolovoza.

I prije mjesec dana izrazili su svoje nezadovoljstvoo najavljenim koncertom uz obrazloženje kako "reanimacija desničarskih, fašističkih, ksenofobnih i dižem-ruku-u-zrak-da-pokažem-dokle-su-narasli-kukuruzi intencija nije i nikad neće biti dobrodošla u Istri i Poreču." Ističu kako su antifašizam, convivenza i multikulturalnost glavne značajke tih prostora.

"Nastup osobe kao što je Marko Perković Thompson, koja nazivno ističe domoljublje, a znamo da je isti taj veliki domoljub odbio nastupati besplatno za hrvatske branitelje, pljuska je svakom iole razumnom čovjeku, i ne možemo ne izraziti u najmanju ruku čuđenje, da ne kažemo i ogorčenje, što je za nekoliko škuda prodan obraz grada Poreča", naveli su u svome posljednjem priopćenju. Uvredljivim transparentom "Plati porez, šupku" kojega su danasujutro izvjesili u Poreču pokazali su zabrinjavajuću dozu netolerancije.

Naime, Građanska akcija tvrdi kako Perkovićeva tvrtka MOLI I RADI d.o.o. nije u sustavu PDV-a., iako su uvjereni da prodajom karata za koncerte itekako prelaze limit za obvezni ulazak u taj sustav. "No, on se očito ponovno dosjetio kako nastaviti izbjegavati poreze u ovoj državi. Koju tako silno voli. Plješćemo!", navode u priopćenju.

>>U Poreču nastupaju Joksimović i Thompson

Komentara 1

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
14:39 10.12.2013.

hehe, kako veliki demokrati i socijaldemokrati vole zabranjivati kulturne događaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije