Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spolni odgoj

Građanska inicijativa 'Ne dirajte djecu': Jovanović je prekršio zakon i Ustav

Željko Jovanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.05.2014.
u 10:10

Željko Jovanović je, kako navode, svim javnim školama poslao uputu da zabrane i opsturiraju letak njihove građanske inicijative. – Ministrove su upute grub i sramotan napad na slobodu govora – piše građanska incijativa 'Ne dirajte djecu' u priopćenju.

Građanska inicijativa "Ne dirajte djecu" koja se protivi spolnom odgoju u školama priopćenjem je reagirala na potez ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je, kako navode, svim javnim školama poslao uputu da zabrane i opsturiraju letak njihove građanske inicijative.

U priopćenju kažu da je ministar obrazovanja 27. svibnja prekršio zakon i Ustav.

Ministrove su upute grub i sramotan napad na slobodu govora. Također, riječ je o prikrivenoj ministrovoj prijetnji da škole koje on kontrolira moraju cenzurirati legitimnu i važnu kampanju zabrinutih građana. To je nedemokratično i protuzakonito. Hrvatska je, prema zakonu, demokratska zemlja. Naš Ustav jamči pravo na slobodu govora, a hrvatskim građanima objavljivati i distribuirati važne sadržaje poput naših. Ministar je ignorirao naš Ustav. Svojim ponašanjem on pokušava odvući Hrvatsku u mračno totalitarno doba – navode u priopćenju i dodaju da razmatraju, kako navode, u ime hrvatskog naroda podizanje tužbe protiv ministra.

Također tvrde da nije točno da Građanska inicijativa "Ne dirajte djecu" daje neistinite informacije o spolnome odgoju.

Ali ministrov dopis nije samo prijetnja na sva naša prava slobode govora, nego ponovno namjeran pokušaj da laže hrvatskom narodu o spolnom odgoju koji nasilno nameće našoj djeci. Ministrov dopis školama tvrdi kako naša GI daje neistinite informacije o spolnome odgoju. To je neistina i ministar to zna. Naša inicijativa je upozorenje  nastojanje probuditi sve roditelje, učitelje i škole u Hrvatskoj. Govorimo istinu. I ministar to zna  pišu u priopćenju.

>> Reisman ponovno u Hrvatskoj: Ovdje sam osjetila toliko ljubavi i privrženosti 

>> 'Ideolog seksualne revolucije zločinac je poput Mengelea'

Komentara 55

RE
reborn
11:04 29.05.2014.

Čitam komentare podrške tipa "nema seksa prije braka", "maknite crkvu iz škola", "vjeronauku je mjesto u crkvi, a ne školi" i slične nebuloze. Pa kakve veze imaju nečiji vjerski stavovi sa pedofilijom na koju upozorava ova inicijativa? Zar je crkva jedina koja se bori protiv pedofilije, ili bi to trebalo raditi i cijelo društvo? Još gore, to nema ni veze sa ovim člankom - ovdje se radi o tome da nam dragi "uvijek-protiv-ustava" ministar Jovanović i opet ne razumije što je demokracija i pravo na drugačije mišljenje, nego se i opet vraća u totalitarnu prošlost.

RE
reborn
11:07 29.05.2014.

Jovanoviću - demokracija nije šminka koju stavljaš samo onda kada ti to paše... Demokracija ti je puno ozbiljnija stvar. Pa kakav ti to onda građanski odgoj u službi demokracije promičeš kad ne znaš ni osnovne stvari?!?

TA
tamanitelj
10:37 29.05.2014.

Jovanović je naj ,naj , naj ,nesposobniji Ministar da bog da voda odnjela ,, MISLIM POPLAVA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije