Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzna publicistica

Reisman ponovno u Hrvatskoj: Ovdje sam osjetila toliko ljubavi i privrženosti

Judith Reisman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.05.2014.
u 13:26

Inicijativa traži da se procesuira i zatvori Kinseyev institut i da se sva znanost instituta proglasi ništavnom

U Hrvatsku je danas stigla kontroverzna američka publicistica Judith Reisman, koja je lani izazvala buru u javnosti gostujući u Zagrebu na predavanjima o spolnom odgoju. Njezin i dolazak Thomasa Hampsona i Timothyja Tatea organizirala je  inicijativa “Ne dirajte djecu”, koja je američkim gostima pripremila pravu turneju po Hrvatskoj.

Iz inicijative poručuju da je “Reisman došla kako bi označila početak kraja Kinseyeva instituta, koji svoju ‘znanost’ o seksualnosti djece temelji na kaznenim djelima zlostavljanja dojenčadi i djece te da će, uz T. Tatea, govoriti o istraživanjima Kinseyeva instituta, neprocesuiranim ali dokazanim zlodjelima te povezanošću s tzv. spolnim odgojem”.

Cilj inicijative je kako kažu,  'prokazati kazneno djelo pedofilije na kojem se temelji tzv. spolni odgoj.

Na konferenciji inicijative najavljeno je kako službena kampanja počinje sutra čitanjem rezolucije Judith Reisman na kamenitim vratima 'Ne dirajte djecu' i onda će se ona poslati predsjednicima i svim premijerima zemalja čanica UN-a.

Inicijativa traži da se procesuira i zatvori Kinseyev institut i da se sva znanost instituta proglasi ništavnom.

  - Zadnji put kad sam bila u Hrvatskoj bilo je predivno. To mi je bilo jedno od najispunjenijih doživljaja. Osjetila sam toliko ljubavi i privrženosti. Nije moglo proći pet minuta bez da mi netko pruži podršku. Sretna sam što sam se vratila, kroz smijeh je rekla Reisman.

Iz inicijative poručuju kako je Hrvatska odabrana za početak kampanje jer se nitko u svijetu osim Hrvatske nije usprotivio institutu.

Pozvali su  pripadnike LGBT zajednice da javno osude kazneno djelo pedofilije te da s njima zajedno stanu u obranu onih najslabijih koji se ne mogu sami braniti, a to su malodobna djeca i dojenčad.

>> Judith Reisman opet dolazi u Hrvatsku i drži predavanja o spolnom odgoju

>> Judith Reisman ponovno u Hrvatskoj! Govorit će o vezi pedofilije i spolnog odgoja

Komentara 36

AR
arogulj
14:04 26.05.2014.

Neka ova vrla novinarka objasni zašto je gospođa Reisman kontroverzna. I zašto se uopće koristi taj termin za označavanje pojedinih javnih osoba? Po logici modernog novinarstva u Hrvatskoj izgleda da kontroverzni nisu samo oni koji nemaju nikakve stavove. A kontroverzni su i sami novinari, koji dijele etikete kontroverznosti - jer je i to neki stav koliko god jadan bio.

VI
vječna.istina
14:10 26.05.2014.

puna podrška Reismanici i vidimo se na šalati na predavanju!

Avatar MK
MK
14:25 26.05.2014.

...dobro nam dosla Judit! ...nije Reisman kontroverzna - nego su to Jovanović, Štulhofer i Zakošek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije