Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grad Metković smanjio dug za gotovo milijun i pol kuna

Na račun grada Metkovića pristiglo je novčanih sredstava u iznosu od tri milijuna 461.620 kuna. Sredstva su potrošena za isplatu redovnih plaća i namirenje gradskih dugova
19. kolovoza 2013. u 19:44 0 komentara 104 prikaza
božo petrov
Foto: Facebook/BožoPetrov

Grad Metković je u razdoblju od 27. lipnja do 14. kolovoza smanjio svoj dug za 1,460.000 kuna, objavljeno je na službenim stranicama Grada Metkovića.

U navedenom razdoblju na račun grada Metkovića pristiglo je novčanih sredstava u iznosu od tri milijuna 461.620 kuna. Sredstva su potrošena za isplatu redovnih plaća i namirenje gradskih dugova, navodi se u priopćenju.

Stanje obveza smanjilo se u odnosu na izvješće od 10. lipnja i 24. lipnja, a trenutačno je stanje: isplaćene su tri plaće za sve korisnike tako da je dug smanjen s tri na dvije zaostale plaće, dug prema Hrvatskim vodama u potpunosti je podmiren te je plaćena i obveza za mjesec lipanj, obveza za kredit u potpunosti je plaćena, obveze za komunalni doprinos po upravnom sporu s iznosa od 350.000 kuna, smanjen je za 150.000 kuna.

Kompenzacijama koje su u pripremi za dvadesetak dana bit će moguće smanjiti obveze za otprilike 300.000 kuna, dodaje se u priopćenju.

Iz svega navedenog proizlazi da je u navedenom periodu iznos preuzetih obveza smanjen za oko 1.460.000 kuna.

>>'Nakon revizije Metković ćemo pretvoriti u digitalni grad'

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.