Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
State Department

Grabar-Kitarović na oproštaju dobila dar od Hillary Clinton

kolinda grabar kitarovic (1)
Foto: Joe Foley
1/3
28.06.2011.
u 17:30

Hrvatskoj veleposlanici uručeno je osobno pismo Hillary Clinton i uramljena zajednička fotografija koju je kao dar poslala državna tajnica.

Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović odrađuje posljednje sate na diplomatskoj dužnosti u Washingtonu jer od idućeg tjedna u Bruxellesu preuzima poziciju pomoćnice glavnog tajnika NATO-saveza Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju.

State Department u ponedjeljak je u Washingtonu organizirao oproštajni prijam za Kolindu Grabar-Kitarović na kojem je hrvatskoj veleposlanici uručeno osobno pismo od Hillary Clinton i uramljena zajednička fotografija koju je kao dar poslala državna tajnica.

U prostoru Blair House koji je državna rezidencija smještena preko puta Bijele kuće koji se koristi samo za strane državnike u službenom posjetu, goste predsjednika ili prve dame okupili su se djelatnici američkog državnog tajništva, diplomati, predstavnici hrvatsko-američke udruge NFCA i Obamina šefica protokola Capricia Penavić Marshall, po ocu podrijetlom Hrvatica.

– Žao nam je što veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović odlazi iz Washingtona. Bilo nam je svima ugodno raditi s Kolindom, koja je meni postala bliska poput sestre i nedostajat će u promidžbi svoje Hrvatske i izgradnji prijateljstva s Amerikom. Uvjerena sam da ćemo je nastaviti susretati u Washingtonu i da će jednako uspješna biti i na novoj dužnosti u NATO-savezu te i tamo nastaviti povezivati prijateljsku Ameriku i Hrvatsku – poručila je Capricia Penavić Marshall, koja je našoj veleposlanici prenijela pozdrave od predsjednika Obame i Hillary Clinton.

Bill Vergot, predsjednik NFCA Nacionalne Federacije Hrvata Amerike, jedne od najaktivnijih hrvatskih lobističkih udruga na Capitol Hillu zahvalio je Kolindi Grabar- Kitarović na suradnji u lobiranju za ulazak u NATO-savez te na pomoći u promidžbi Hrvatske u SAD-u.

Komentara 15

OB
-obrisani-
19:29 30.06.2011.

@herold, u HDZ-u su SVE ŽENE takve. sranja su napravili isključivo muškarci, ali su dolijali....upravo zahvaljujući ŽENI!

KU
kukuriku
18:00 28.06.2011.

Bravo Kolinda !!..ipak je Ona-Nama vrlo- vazna za \"balkanski-lonac\"!!

TV
tiha voda
22:06 28.06.2011.

Nemogu razumjeti kome smeta ova draga i sposobna gospođa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije