Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povisili im kazne

Godinu dana u komi: Prebio je šipkom zbog 40 tisuća eura

'16.05.2013., Zagreb - U stanu u prizemlju Boskoviceve ulice 22 pronadjeno bezivotno tijelo starice. Sumnja se na nasilnu smrt. Policija na mjestu nesrece obavlja ocevid.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
27.07.2013.
u 15:15

Ljudevit Špoljar bio je dužan Đurđici Šimunić 40.000 eura koje joj nije htio vratiti pa je angažirao Milu Karaicu da je ubije

Vrhovni sud povisio je kazne Ljudevitu Špoljaru (53) i Mili Karaici (33) osudivši ih na po sedam godina zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo, odnosno pokušaja teškog ubojstva Đurđice Šimunić (71). Njih je dvojicu vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Željka Horvatovića u listopadu 2010. osudilo na po četiri i pol godine zatvora. Bila je riječ o ponovljenom suđenju jer su u prvom postupku bili oslobođeni. Tužiteljstvo se žalilo na nepravomoćnu presudu tražeći veću kaznu, a žalbu je Vrhovni sud uvažio povisivši kazne za po dvije i pol godine.

Riječ je o jednom od intrigantnijih slučajeva jer je žrtva, Đurđica Šimunić, nakon što ju je Karaica 11. listopada 2005. dočekao i pretukao metalnom šipkom pred ulazom u zgradu u zagrebačkom Sigetu, godinu dana bila u komi. Nakon što se probudila iz kome, policiji je opisala svog napadača te im dala mogući motiv napada. A motiv je bio dug. Naime, Špoljar je Đ. Šimunić bio dužan 40.000 eura, koje joj očito nije bio spreman vratiti. Ona je imala potvrdu o tom dugu te ju je stalno nosila sa sobom. Špoljar je to znao te je zbog toga angažirao Karaicu da je ubije. Ovaj je pak ženu dočekao ispred ulaza te je isprebijao šipkom, slomivši joj pri tome kosti lica, lubanje, desne ruke te obje potkoljenice.

Nakon što ju je pretukao, Karaica joj je iz torbice oteo potvrdu o Špoljarovu dugu te 10.000 kuna. Nakon toga je pobjegao te se jedno vrijeme skrivao u Srbiji. Na oba suđenja i on i Špoljar tvrdili su da nemaju ništa s događajem, no neki su svjedoci iskazivali da se Špoljar raspitivao kod znanaca znaju li nekog tko bi likvidirao Đ. Šimunić.

>> Klesar zbog duga od 40.000 eura dao zatući kolegicu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije