Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUKA ZA 350 KUHARA

Gastronomija se vraća tradiciji, David Skoko uči mlade kuhare kako to postići

Chef David Skoko na edukaciji s kuharima
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/20
24.02.2020.
u 23:20

Bili smo na gastroradionicama na kojima hoteli i kampovi Aminess svojim kuharima nude nova znanja za novu turističku sezonu

Plava ili bijela riba, kuhana, pečena ili pohana s domaćim rajčicama, lešo povrćem, sve prekrasno dekorirano na tanjuru pomalo čudnovata oblika – to je kulinarska priča koja će vam oduševiti nepce, a koju će moći ispričati bilo tko od oko 350 kuhara koliko ih tijekom sezone priprema sve vrste obroka u hotelima i kampovima Aminess.

Već nekoliko godina zaredom Aminess organizira edukacije za zaposlenike, od kuhara i sobarica do voditelja kako bi svi zajedno unaprijedili uslugu i omogućili gostima da se osjećaju ugodno. Ove je godine turistička kompanija, koja je već treću godinu zaredom dobitnik certifikata Poslodavac Partner, pokrenula Aminess HUB, novu edukacijsku platformu koja povezuje skup internih edukacija s ciljem razvoja zaposlenika na svim razinama. Prezentacija i priprema pizza i tijesta, jela od sitne plave ribe, zatim japanskih jela, edukacija pripreme mesnih jela te kreativnih jela u pansionskoj kuhinji neke su od tema koje ovih dana uče Aminessovi kuhari. A učitelji su im najbolji hrvatski kuhari.

GALERIJA Chef David Skoko na edukaciji s kuharima

Chef David Skoko na edukaciji s kuharima
1/20

– Velik iskorak koji kuhari na radionicama naprave jest u kvalitetnom iskorištavanju namirnica; da bi imali što manje otpada i da bi namirnica dala najbolji rezultat servirana kao jelo. Kako, primjerice, obraditi ribu da ona postane vrhunsko jelo. Učimo sezonske namirnice i što od njih napraviti. Što se tiče nabave lokalnih namirnica, to nam je jako važno i to organiziramo kroz poljoprivredne i ribarske zadruge od kojih kupujemo domaće namirnice – kazao nam je chef David Skoko koji već četiri godine surađuje s Aminessom, a drugu godinu u programu Aminess Gourmet Lab kuharima prenosi svoja kulinarska i slastičarska znanja.

Chef Skoko kaže kako je trenutačno u gastronomiji popularan povratak tradiciji.

– Uvijek postoje trendovi kroz godine; recimo jedno su vrijeme bile popularne pizze, zatim američki roštilj i burgeri, a sada je veliki trend azijska kuhinja koja je koncentrirana na lokalne proizvode te pansionska kuhinja s lokalnim namirnicama. Time našu lokalnu priču pričamo kroz domaću hranu i prezentiramo je našim gostima – objašnjava David Skoko.

Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa hotela i kampova Aminess, ističe kako je Aminess HUB, osim kuharima, namijenjen svim zaposlenicima, od početnih razina do onih specijalističkih. Provodi se u tri dijela: Aminess Pro edukacija fokusira se na razvoj vještina voditelja, internog mentorstva i osobnog razvoja zaposlenika unutar odjela; tijekom Aminess Smarta zaposlenici uče strane jezike i usavršavaju digitalne vještine, a Aminess Gourmet Lab nudi znanja za stručnjake u restoranima i kuhinji.

– Naši zaposlenici su naši ambasadori i želimo ih pratiti od samog početka kako bismo vidjeli u kojem se smjeru mogu razvijati. Potičemo cjeloživotno učenje i stjecanje novih profesionalnih znanja jer time podižemo i kvalitetu hotelske ponude – ističe Sanja Žužić i podsjeća da kompanija u centru Novigrada gradi prvi hotel za zaposlenike kapaciteta za više od 160 ljudi, koji prve sezonce očekuju već u lipnju.

U Aminessu je 200-tinjak zaposlenih osoba, a tijekom glavne sezone ima ih više od 650, od čega je 80-ak stranih radnika.

– Čak 70 posto sezonaca uvijek nam se vraća – s ponosom kaže Sanja Žužić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije