Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sud prvo odlučio Vargu sprovesti u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a sad je nalog povukao!

Osumnjičenik za izradu lažnih SMS poruka za potrebe bivšega čelnika Dinama Zdravka Mamića Franjo Varga trebao je biti prebačen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu
09. studenoga 2018. u 15:11 5 komentara 1524 prikaza
Franjo Varga
Foto: Facebook

Osumnjičenik za izradu lažnih SMS poruka za potrebe bivšega čelnika Dinama Zdravka Mamića  Franjo Varga, kojemu je osječki Županijski sud odredio istražni zatvor, nije odveden u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, kako je sud priopćio u srijedu, nego je nalog za njegovo sprovođenje povučen, priopćio je taj sud u petak.

Blaž Curić Afera SMS Vargi i Curiću produžen pritvor za dva mjeseca    

Iako je u srijedu priopćeno da je na temelju prijedloga upravitelja osječkoga Zatvora, mišljenja i uputnice zatvorskog liječnika te po nalogu Županijskoga suda Varga spoveden u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, osječki Županijski sud u petak je izvijestio kako je povukao nalog za njegovo sprovođenje u zagrebačku Zatvorsku bolnicu radi pregleda i eventualne hospitalizacije.

Napominje se kako je nalog povučen jer je osječki Zatvor izvijestio Županijski sud da je "istražni zatvorenik Franjo Varga prekinuo štrajk glađu te je 7. studenoga 2018. počeo uzimati zatvorsku hranu i pismeno odbio hospitalizaciju u bolnici" pa zbog navedenih razloga nije odveden u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

>> Kronologija afere lažnih SMS-ova

[video: 26963 / Pogledajte video kronologije afere lažnih SMS-ova:] Vlado Galić Savjetnik predsjednice DORH: Vlado Galić nije predmet istrage niti je ispitivan o aferi SMS

Bivšega policijskog informatičara Franju Vargu sumnjiči se da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca od njega tražio da bez ikakvih dokaza osudi jednog okrivljenika u tom postupku.

Okrivljenika se tereti da je lažnu prepisku nakon toga dostavio Zdravku Mamiću, koji ju je objavio na konferenciji za novinare 4. lipnja ove godine. Tužiteljstvo podsjeća kako je Mamićev branitelj tražio da se na temelju lažne korespondencije odgodi objava prvostupanjske presude u tom predmetu, što je sudsko vijeće odbilo te je 6. lipnja 2018. objavilo presudu kojom su svi okrivljenici u tom predmetu proglašeni krivima.

Prema svim dosadašnjim teorijama, cilj je afere Milijan Brkić Slučaj Varga Meta afere SMS bio je Plenković? Curi i dalje iz istrage PNUSKOK-a

Osim toga, Varga je, tvrdi tužiteljstvo, prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude, protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu Republike Hrvatske, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Zdravku Mamiću s namjerom da je on iskoristi u žalbenom postupku.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Speedy Gonzales
  Speedy Gonzales:

  Pa kad su na jelovniku bili ćevapi...

 • rightside:

  oni malo bi malo nebi,,))))samo pokazuju sve bolje da se od prve tvrdnje kako je ovaj radio SAMO ZA mamica,ne ide dalje,ni u kom slucaju se to ne smije povezivat sa todoricem..))))))))

 • Artukovic:

  Ma sad sve na jadnika prebacite....a to sto su Mamicevi transkripti 100% istiniti nikom nista.Vi i dalje tvrdite drugacije drzeci se one stare : 100 puta izgovorena laž,nakraju postane istina.Zdravka su osudili na takvu kaznu da se nebi mogao braniti ... prikaži još! sa slobode i iz Hrvatske.Lijepo ste ispunili zadatak Lozancica i Cvitana.