Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTAKNUO MNOGE ŽIVOTE

Tuga diljem regije: Pogledajte kako se u Beogradu i Sarajevu opraštaju od Balaševića

Beograđani se okupili kod Sava centra, pale svijeće i odaju počast Balaševiću
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/13
20.02.2021.
u 21:44

Postavili su transparent "Laku noć, dame i gospodo", rečenica kojom je Balašević uz pjesmu "Odlazi cirkus" pozdravljao publiku na kraju svojih koncerata.

Stotine građana Sarajeva i Beograda izašle su u subotu na ulice i pjevajući hitove Đorđa Balaševića oprostile se od omiljenog glazbenika koji je u petak umro od posljedica covida-19. Sarajlije su se okupile ispred dvorane Skenderija, a njegovi lik projiciran je na pročelju vijećnice grada s kojim je Balašević (68) gajio posebne veze.

"Želim mu u ime svih Sarajlija reći: hvala ti Đole. Svojim ćeš stihovima i muzikom živjeti vječno, a ovaj te grad neće zaboraviti”, objavio je na Facebooku gradonačelnik Abdulah Skaka.

Pred Skenderijom je održan mini koncert koji je popularni RSG Radio organizirao na poticaj brojnih obožavatelja.

Uz najpoznatije Balaševićeve pjesme okupljeni su pjevali i palili svijeće te ostavljali mandarine i plišane zečeve, simbolički vezane uz jednu od njegovih najpopularnijih pjesama.

Beograđani se okupili kod Sava centra, pale svijeće i odaju počast Balaševiću
1/5

Balašević je u veljači 1998., nakon rata u BiH u Skenderij održao dva uzastopna koncerta na kojima su bilo tisuće ljudi. Nastupe je organiziralo Visoko povjereništvo UN za izbjeglice u nastojanju da ponovo poveže ljude iz različitih dijelova BiH.

Publici je tada kazao kako su ga u Srbiji upozoravali da je odlazak u Sarajevo opasan i da bi mogao biti metom atentatora.

"A ja kažem: Ako je to cijena, da dva dana budem na nišanu nekog luđaka...Oni su mogli pet godina da budu na nišanu. Eto i meni načina da bar dva dana u životu budem Sarajlija, bar po tome", rekao je Balašević.

Od legende jugoslavenske glazbene scene Beograđani se opraštaju na Trgu Nikole Pašića pjevajući uz svijeće i cvijeće njegove brojne nezaboravne hitove.

Beograđani se okupili kod Sava centra, pale svijeće i odaju počast Balaševiću
1/7

Postavili su transparent "Laku noć, dame i gospodo", rečenica kojom je Balašević uz pjesmu "Odlazi cirkus" pozdravljao publiku na kraju svojih koncerata.

Stotine svijeća, bijeli plišani zečevi i mandarine, asocijacija na hit "Neki novi klinci", dio su oproštaja od glazbenika, kantautora, pjesnika, spisatelja i umjetnika koji je svojom dogogodišnjom karijerom i tisućama koncerata obilježio desetljeća na jugoslavneskoj glazbenoj sceni, ostajući u trajnom sjećanju brojnih generacija.

 

Đorđe Balašević preminuo je u petak u novosadskom Kliničkom centru u 68. godini od upale pluća izazvane koronavirusom.

Gradonačelnik njegova rodnog grada Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će dan pogreba biti dan žalosti.

Komentara 100

DU
Deleted user
22:24 20.02.2021.

Onaj tko je prodao Večernji list srbima, mora odgovarati pred sudom.

Avatar Krabat
Krabat
22:31 20.02.2021.

hoćete nas prestati maltretirati sa tim balaševičem većinu Hrvata to ne zanima.

MI
Mislav28
22:30 20.02.2021.

Kakve su ovo novine i Hrvatska država kad je Kićo umro malo ste pisali o tome , a HRT je stavio da bude zadnja vijest na dnevniku ,jer je napustio adz pa nije bilo mjesta za tu vijest na HRT-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije