Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Florence Hartmann:

'Srebrenica je bila kolateralna šteta pregovaračkog procesa u Daytonu'

Florence Hartmann
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
05.11.2015.
u 13:17

Lideri velikih sila trebaju preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo u tom gradu, rekla je Hartmann

Srebrenica je bila kolateralna šteta pregovaračkog procesa u Daytonu, piše Florence Hartmann u svojoj novoj knjizi "Krv realpolitike: Afera Srebrenica", prenosi Al Jazeera Balkans.

Nekadašnja glasnogovornica i savjetnica tužiteljice Haaškog tribunala danas je u Sarajevu predstavila knjigu u kojoj se govori o diplomatskim procesima koji su prethodili genocidu u Srebrenici. 

Istaknuta je velika uloga lidera Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Velike Britanije u određivanju sudbine, a samim tim i njihove odgovornosti prema "zaštićenoj enklavi UN-a".

– Umjesto velikih govora i krokodilskih suza koje liju međunarodni predstavnici svake godine kada dođu u Srebrenicu, oni trebaju preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo u tom gradu – rekla je Hartmann u Sarajevu.

>> Hartmann o Haradinaju: To je propast međunarodne pravde

>> Hartmann: Presuda Šešelju je napisana, ali nije objavljena

Komentara 33

US
Ustajaustasesvi
17:55 05.11.2015.

steta je sto je zaustavljena Hrvatska ofanziva,danas bi bilo bosne i bosanskog cvijeca bez tog genocidnog entiteta

Avatar superhik74
superhik74
14:31 05.11.2015.

Francuska, Ujedinjeno kraljevstvo i US (skraceno : FUKUS) su i izvor velike vecine medjunarodnih problema zadnjih 200 godina. Kolonijalizam im je u dusi.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:09 05.11.2015.

Ma nemoj Hartmann, a nebi mozda srbijanci malo preuzeli odgovornost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije