Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
linićeve blagajne

Fiskalizacija urodila plodom, iz sive ekonomije izvukla 13 mlrd. kn

fiskalna
Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.08.2013.
u 20:42

Poreznici tvrde da su ugostitelji u pola godine prikazali 1,16 milijardi kuna više nego prošle godine

Fiskalizacija je urodila plodom, tvrdi u svojem priopćenju Porezna uprava koja je izračunala da se u prvoj polovici ove godine prijavilo 13 milijardi kuna više nego lani kada fiskalizacije nije bilo. Poreznici su od početka godine do 12. kolovoza obavili 25.394 nadzora, utvrdili 3055 nepravilnosti te privremeno zatvorili 596 objekata, kaže se u priopćenju. Iako su ugostitelji bili najčešće u medijima, oni nisu sakrili najviše prometa. Prema podacima Porezne uprave, ugostitelji su na PDV obrascima do 30. lipnja prijavili 1,16 milijardi kuna veći iznos u odnosu na isto razdoblje 2012. godine. Tako se dosad moralo ubrati 116 milijuna kuna PDV-a koji je lani bio skriven. Trgovci su skrivali daleko više od ugostitelja.

U pola godine prijavljen je 5,9 milijardi kuna veći promet nego lani. Ipak, ostale djelatnosti sakrile su više od šest milijardi kuna lani pa bi odvjetnici, liječnici, veterinari, zubari, ali i frizerke te ostali obrtnici uskoro mogli zabilježiti posjet poreznog inspektora.

>> 'Naplaćeno je pet milijuna kuna kazni. No, to je tek početak'

Komentara 1

LU
lutomirski
16:24 18.03.2014.

OK treba reda uvesti, ali niti to nije spasilo drzavu od duga i novoga zaduzivanja, znaci ekonomisti su i dalje nesposobni i ne razumija kako finance jedne drzave funkcionira, ja bi cak rekaqo da kqad se sve to sabere,i firmeirme koje su zatvorili, i kontrolere, i druge troskove da drzava nije puno zaradila, Linic mora neku drugu foru pronaci, drzava se nemoze spasiti ako se napadnu krcmari i kumice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije