Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET

Fifa zabranila umirovljenje Maradonina dresa

27.05.2002.
u 00:00

Svjetska nogometna organizacija Fifa zabranila je Argentini da "umirovi" dres s brojem 10 u čast Diega Armanda Maradone. Samo 24 sata nakon što je Fifin glavni tajnik Michel Zen-Ruffinen objavio da je Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji odobrio Argentininu molbu da nitko ne nosi broj 10 te da treći vratar Roberto Bonano nosi broj 24, Fifin je Izvršni odbor odlučio drukčije.

- To se protivi Fifinim pravilima, pa će argentinski nogometaši, poput svih ostalih, nositi brojeve od 1 do 23. Možda ćemo u budućnosti biti malo fleksibilniji, ali pet dana prije SP-a nije vrijeme za takvo što. Imamo pravila i ona se moraju poštivati - rekao je Fifin predsjednik Sepp Blatter.

I dok su Argentinci negodujući dočekali tu odluku, čak je i shvatili kao napad na Maradonu - jer prošli tjedan mu je odbijena viza za ulazak u Japan i Južnu Koreju zbog drogom obilježene karijere - Julio Grondona, predsjednik Argentinskoga nogometnog saveza i Fifin dopredsjednik samo je rekao: - U takvim trenucima morate znati gubiti... (A. B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije