Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Europski parlament je prva crta obrane hrvatskih interesa'

Hrvatsko selo ulaskom u Europsku uniju se nalazi u opasnosti i njega treba spasiti, rekao je Rožić
24. ožujka 2013. u 13:57 11 komentara 2 prikaza
miroslav rožić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

- Nije slučajno da sam ovdje u Gudovcu jer ovaj sajam upravo promiče ono što ćemo i mi promicati u Europskom parlamentu a to je pokušaj da sačuvamo hrvatski identitet i tradiciju, da se ne izgubimo u masi od 500 milijuna ljudi - kazao je Miroslav Rožić, nositelj HSS-ove i HSLS-ove zajedničke liste za Europski parlament predstavljajući danas svoju kandidaturu na 16. Proljetnom sajmu poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva u Gudovcu pokraj Bjelovara. Europski parlament je, istakao je, prva crta obrane hrvatskih interesa, a prije svega obrane i spasa hrvatskog sela.

- Mi više nismo u poziciji da pričamo velike riječi o razvoju, hrvatsko selo ulaskom u Europsku uniju se nalazi u opasnosti i njega treba spasiti - kazao je dodajući da treba razvijati proizvodnju hrane i i prije svega industriju proizvodnje hrane koja je jako zapostavljena, a jedina možda ima prave resurse za razvoj.

Rad u Europskom parlamentu, ističe, imat će puno ciljeva, a jedan od osnovnih bit će postići i osigurati europski socijalni standard za hrvatske građane. Hrvatska politika je, tvrdi, u deset godina pregovaranja usvojila sva zakonska rješenja Europske unije od kojih je većina išla na štetu hrvatskih građana, a jedan jedini standard koji bi išao u korist naših građana, a to je europski socijalni standard, njega nažalost nije usvojila.

- Jedan od glavnih ciljeva stoga će biti da se izjednačimo u socijalnim standardima sa svim drugim zemljama EU što naravno neće biti nimalo lako - kazao je Rožić i pozvao birače da zaokruže HSS-ovu i HSLS-ovu zajedničku listu jer je to pravi način da brinu za svoje interese.

>> HSS i HSLS predali zajedničku listu za europarlament

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  ja biram MAMICA za EU Parlament....mamic ce to sve sam rjesit...

 • chemica:

  Prvo je bio u HSP-u, zatim je prešao u "nezavisne" koji koaliraju s Bandićem, a sada je s HSS-om i HSLS-om! Kakve to sve skupa ima veze jedno s drugim...Konstanta je patološka žeđ za vlašću i beneficijama koje ona donosi. ... prikaži još! Zato, i sa crnim vragom ako treba! To je naš Miroslav Rožić. Malo protiv komunista pa malo s komunistima...

 • letnica:

  čekaj kaj nije on u mirovini, ili opet mijena stranku.... eh što je moć