Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Rožić:

'Europski parlament je prva crta obrane hrvatskih interesa'

miroslav rožić
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.03.2013.
u 13:57

Hrvatsko selo ulaskom u Europsku uniju se nalazi u opasnosti i njega treba spasiti, rekao je Rožić

- Nije slučajno da sam ovdje u Gudovcu jer ovaj sajam upravo promiče ono što ćemo i mi promicati u Europskom parlamentu a to je pokušaj da sačuvamo hrvatski identitet i tradiciju, da se ne izgubimo u masi od 500 milijuna ljudi - kazao je Miroslav Rožić, nositelj HSS-ove i HSLS-ove zajedničke liste za Europski parlament predstavljajući danas svoju kandidaturu na 16. Proljetnom sajmu poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva u Gudovcu pokraj Bjelovara. Europski parlament je, istakao je, prva crta obrane hrvatskih interesa, a prije svega obrane i spasa hrvatskog sela.

- Mi više nismo u poziciji da pričamo velike riječi o razvoju, hrvatsko selo ulaskom u Europsku uniju se nalazi u opasnosti i njega treba spasiti - kazao je dodajući da treba razvijati proizvodnju hrane i i prije svega industriju proizvodnje hrane koja je jako zapostavljena, a jedina možda ima prave resurse za razvoj.

Rad u Europskom parlamentu, ističe, imat će puno ciljeva, a jedan od osnovnih bit će postići i osigurati europski socijalni standard za hrvatske građane. Hrvatska politika je, tvrdi, u deset godina pregovaranja usvojila sva zakonska rješenja Europske unije od kojih je većina išla na štetu hrvatskih građana, a jedan jedini standard koji bi išao u korist naših građana, a to je europski socijalni standard, njega nažalost nije usvojila.

- Jedan od glavnih ciljeva stoga će biti da se izjednačimo u socijalnim standardima sa svim drugim zemljama EU što naravno neće biti nimalo lako - kazao je Rožić i pozvao birače da zaokruže HSS-ovu i HSLS-ovu zajedničku listu jer je to pravi način da brinu za svoje interese.

>> HSS i HSLS predali zajedničku listu za europarlament

Komentara 11

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:47 24.03.2013.

ja biram MAMICA za EU Parlament....mamic ce to sve sam rjesit...

CH
chemica
14:48 24.03.2013.

Prvo je bio u HSP-u, zatim je prešao u "nezavisne" koji koaliraju s Bandićem, a sada je s HSS-om i HSLS-om! Kakve to sve skupa ima veze jedno s drugim...Konstanta je patološka žeđ za vlašću i beneficijama koje ona donosi. Zato, i sa crnim vragom ako treba! To je naš Miroslav Rožić. Malo protiv komunista pa malo s komunistima...

DU
Deleted user
14:14 24.03.2013.

čekaj kaj nije on u mirovini, ili opet mijena stranku.... eh što je moć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije