Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo i Srbija

EU organizira sastanak Atifete Jahjaga i Tomislava Nikolića

Atifete Jahjaga
Žarko Bašić/Pixsell
20.06.2012.
u 14:59

Neimenovani visoki međunarodni dužnosnici za prištinski su list izjavili da se u Bruxellesu radi na susretu predsjednice Kosova i predsjednika Srbije što bi, prema njihovu sudu, označilo napredak u dijalogu između Kosova i Srbije.

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić spreman je za susret s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, tvrdi izvjestitelj EP za Srbiju Jelko Kacin, dok prištinska Koha ditore piše kako u EU "ima optimizma" da se taj susret može organizirati, javljaju mediji u Srbiji. Neimenovani visoki međunarodni dužnosnici za prištinski su list izjavili da se u Bruxellesu radi na susretu predsjednice Kosova i predsjednika Srbije što bi, prema njihovu sudu, označilo napredak u dijalogu između Kosova i Srbije, od tehničkog na dijalog na najvišoj razini.

Nikolić je tijekom prošlotjednog posjeta Bruxellesu izrazio spremnost za razgovor "sa svakim s Kosova osim premijerom Hashimom Thaçijem" i, prema riječima Jelka Kacina, time je inicijativa za susret na vrhu između Beograda i Prištine "praktički potekla iz Beograda", javlja Radio Slobodna Europa, a prenosi agencija Tanjug. Međunarodni izvori dnevnika Koha ditore ne isključuju ni mogućnost susreta kosovskog premijera Thaçija i Borisa Tadića, ako on bude izabran na premijersku dužnost, ali zaključuju da je susret Jahjaga – Nikolić "izvjesniji".

Prema izvorima prištinskog dnevnika, usporedo sa sastankom na najvišoj razini međunarodni dužnosnici imaju popis poslova koje bi Beograd i Priština trebali ostvariti do kraja godine, kao što su ostvarivanje dogovora koji su postignuti tijekom dijaloga u Bruxellesu i postizanje novih, uključujući sporazume o energiji, telekomunikacijama... Također, kako navode izvori lista, trebali bi postići i sporazume o "gašenju paralelnih struktura Srbije na sjeveru Kosova, otvaranju ureda Kosova i Srbije u Beogradu i Prištini".

Komentara 11

ĆA
ćaćaća
16:36 20.06.2012.

pa koliko znam nikolić je oženjen...

ĆA
ćaćaća
16:37 20.06.2012.

organiziraju ga s palicama ili bez?

AF
afer
15:45 20.06.2012.

There goes great Serbia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije