Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred oltarom

Esdepeovac Mrsić na Trsatu krstio sinove uz Josipovićevu nazočnost

krštenje Mrsić
Goran Kovačić/PIXSELL
04.10.2010.
u 19:18

Kuma mlađemu dječaku Leonu bila je sisačka županica Marina Lovrić, a starijemu Luki obiteljska prijateljica.

U crkvi Gospe Trsatske, jednom od najstarijih marijanskih svetišta u nas, dr. Mirando Mrsić i njegova supruga Diana danas su krstili svoja dva dječaka, četverogodišnjeg Luku i trogodišnjeg Leona, a na svečanosti krštenja bio je sa suprugom i predsjednik Ivo Josipović čiji se posjet Rijeci “poklopio” s velikim događajem za obitelj Mrsić.

Obiteljsko svetište

Upravo zbog predsjednikovih obveza krštenje je pomaknuto za pola sata, a crkvu su ispunili svi viđeniji esdepeovci, elegantni i dotjerani stranački kolege Josip Leko, Neven Mimica, Nenad Stazić, Milanka Opačić s kćeri, Slavko Linić, Zlatko Komadina, Vojko Obersnel koji je jedini malo zakasnio pa je na prstima za trajanja obreda ušao u crkvu.

Bili su tu i Željko Jovanović, Luka Denona, Romana Jerković i mnogi drugi kolege i prijatelji. Kuma mlađem dječaku Leonu bila je sisačka županica Marina Lovrić, dok je starijem Luki kuma obiteljska prijateljica Suzana. Za Mrsića, SDP-ova saborskog zastupnika, koji je bio šef izbornog stožera predsjednika Josipovića i njegovu suprugu Dianu, Trsat je obiteljsko svetište i prije tri godine obećali su sebi i fra Serafinu Sabolu, zamjeniku gvardijana Trsatskog svetišta da će jednoga dana krstiti ondje svoju djecu, ako ih budu imali. Dvojicu dječaka posvojili su proljetos, najprije starijeg Luku, a kad su čuli da ima brata, i Leon je stigao u obitelj. 

Jučer su na Trsatu, svečano odjeveni u plavim odijelima, upijali svaku riječ barbe Serafina, kako ga zovu, a da su mu privrženi, kao i cijela obitelj Mrsić svjedoči i da su ga prije obreda pitali zašto danas ima haljinu.

Mrsić, istaknuti esdepeovac, nema svete sakramente, no to nije bila zapreka da se djecu krsti. Majka Diana ima sve sakramente, a ocu Mirandu je krštenje djece upravo na Trsatu i bilo velika želja.

“To je velika čast”

Za fra Serafina, koji je i obiteljski prijatelj Mrsićevih, kazao je, velika je čast što je njemu dano povjerenje da sveti sakrament krštenja mali anđeli Luka i Leon prime upravo od njega i tako postanu božja djeca. Nadahnute riječi fra Serafina pomno su slušali svi okupljeni u crkvi, a poslije su svi uzvanici ugošćeni kod fra Serafina.

Ključne riječi

Komentara 54

DH
dalibor.hren
20:39 04.10.2010.

Chivo, običaj je da kum drži kumče na krštenju. Mrsić bi Josipovića držao na viličaru, a Mesića na sajli!

SI
sifoklop
19:51 04.10.2010.

Malo je zakasnija. Običaj je da krstimo djecu prije napunjene prva godine života. bit će da je dobija prosvjetljenje a krasno je da je društvo u crkvi bilo MULTI (katolici, agnostici i ortodoxi).Još samo da je provedeno iskreno (a ne zbog političkog imiđa novog SDP-a) čista petica. Ali bojim se da sad pušu i na hladno poslije gafa s vjeronaukom 2007 u kaqmpanji.

OB
-obrisani-
20:53 04.10.2010.

abendbiatt Kakvo je ovo bogohuljenje...ovo je za jednu obitelj velik i svecan cin. Uveli su svoju djecu u veliku katolicku obitelj. Bogohuljenje je kad ne vidis siromasnog, kad si prost, kad vrijedjas druge, kad bacis prvi kamen, kad se rugas,s, kaad gomilas zlato i eure, kad...silujes djecu u crkvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije