Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoznati počinitelj

Dvojezična ploča uklonjena i u Vojniću kod Karlovca

krnjak
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
12.10.2013.
u 10:08

I Hrvati i Srbi koji žive na ovom području poslijednjih dana naglašavali su da treba smiriti nacionalne tenzije

Sa zgrade općine Vojnić tijekom protekle noći nestala je ploča s dvojezičnim natpisima. Time je nastavljen niz uklanjanja ili uništavanja službenih natpisnih ploča sa dvojezičnim natpisima diljem Hrvatske. Za razliku od poslijednjih burnih događaja u Vukovaru,dvojezična ploča u Vojniću je postavljena prije više od pet godina i zbog toga nije došlo do nikakvih prosvjeda. I Hrvati i Srbi koji žive na ovom području poslijednjih dana naglašavali su da treba smiriti nacionalne tenzije, te da ljudi koji žive na ovom dijelu Korduna imaju puno značajnijih, egzistencijalnih problema, nego što su to dvojezični natpisi.

Ipak, prije nešto manje od mjesec dana sa zgrade Općine u susjednom Krnjaku također su nestale ćirilićne ploče. Za taj slučaj u Policijskoj upravi karlovačkoj još uvijek provode kriminalističko istraživanje. Vezano za slučaj u Vojniću tijekom dana bit će obavljen očevid, a o deteljima policija još ne želi govoriti.

>>  Udbina: Razbijene tri ćirilične ploče, jedna ukradena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije