Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE ZA BIVŠEG PREDSJEDNIKA VS-A

Đuro Sessa izabran za predsjednika Europske udruge sudaca

Đuro Sessa
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
15.09.2021.
u 21:05

Vrhovni sud ističe da je riječ o grupi od 44 nacionalna udruženja sudaca privrženih vladavini prava

Đuro Sessa, sudac Vrhovnog suda, izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca i prvog potpredsjednika Međunarodne udruge sudaca na sastanku održanom proteklog vikenda u Rimu, objavljeno je jučer na službenoj stranici Vrhovnog suda.

Međunarodna udruga sudaca (International Association of Judges-IAJ) djeluje na području 92 nacionalna udruženja sudaca koji su privrženi vladavini prava i pravu stranaka da u njihovim sporovima odlučuju suci koji su u svom odlučivanju neovisni i sigurni od vanjskog utjecaja.

Na sastanku je sudac José Igreja Matos iz Portugala izabran za novog predsjednika IAJ. Sudac Vrhovnoga suda Republike Hrvatske Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca (European Association of Judges - EAJ) i prvog potpredsjednika IAJ. EAJ je regionalna grupa IAJ-a, koja okuplja 44 nacionalna udruženja sudaca.

Sudac Sessa je do 20. srpnja bio u četverogodišnjem mandatu predsjednik našeg Vrhovnog suda. Javio se na prvi javni poziv za još jedan mandat, ali nakon što je predsjednik države Zoran Milanović odlučio i bez mišljenja Opće sjednice Vrhovnog suda i saborskog Odbora da neće predložiti nijednog od tada prijavljenih kandidata, Sessa je odlučio da se na nove pozive neće javljati.

VIDEO Dobrotvor iz Njemačke razveselio dvije petrinjske obitelji

Komentara 12

LL
lijepa_li si
22:17 15.09.2021.

među se njuše, među se odličjima darivaju.... a internaciooonalaaa da bude...

DU
Deleted user
21:28 15.09.2021.

Pa kud Đuru Kesu?

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
22:55 15.09.2021.

Onaj Ivor ce bit predsjednik Europskog drustva za dobrobit zivotinja , sad ide reforma sudstva da i Njemacko funkcionira kao nase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije