Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac koji "trune"

Država štedi, a 'groblja automobila' puna luksuznih vozila

automobili (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
11.09.2012.
u 17:14

Iz državnog ureda koji skrbi o skladištima i parkiralištima zaplijenjenih automobila uvjereni su kako bi prodajom na internetu mjesečno zaradili i milijun eura

Dok se Grčka pokušava "domoći" milijardi eura financijske pomoći koju joj je, uz ispunjenje određenih uvjeta, obećala EU, tisuće automobila, motocikala i autobusa trune u skladištima i na parkiralištima diljem zemlje. Ova "groblja automobila" prepuna su zaplijenjenih vozila koja grčke vlasti nisu uspjele prodati na aukcijama i naplatiti svoja potraživanja.

Redovi luksuznih automobila kojima je upravljala nedavno zatvorena vladina Organizacija za upravljanje javnom imovinom (ODDY) stoje nepomično i propadaju jer ih u Grčkoj nitko ne može kupiti. ODDY se prije brinuo za preprodaju svega, od namještaja korištenog u uredima državnih institucija do zaplijenjenih automobila, ali otkad je ukinut, o skladištima i onome što se nalazi u njima nitko ne brine, donosi Reuters, pa je ODDY od 2009. do danas nagomilao 2,4 milijarde eura gubitka.

Ove godine održana je tako samo jedna aukcija dok su prijašnjih godina redovito održavane svakog mjeseca. Ipak, šef ureda ministarstva financija koji se sada skrbi za "groblja automobila" uvjeren je kako je aukcija bila uspješna i kako će se prodaja ponovno pokrenuti te kako im je cilj revitalizirati prodaju putem interneta kojom, pretpostavlja se, mogu zaraditi i milijun eura mjesečno.

Najvrjednije stvari koje se nalaze u skladištima su luksuzna jahta i teretni brodovi.

>>Europa Grčkoj: Radite šest dana u tjednu i produžite radno vrijeme

Komentara 17

CH
chemica
17:38 11.09.2012.

Meni se čini da je to ipak Hrvatska.

VU
vucko
17:57 11.09.2012.

Grcka u zadnjih 9 godina na vlasti su bili socijalisti kao najjaca stranka i uvijek su sami ili u koaliciji bili na vlasti.Drzavni sluzbenici ali i namjestenici imali su bezobrazno visoke place a sindikati su uvjek isposlovali bolje i joss bolje uslove placenog rada. 13 i 14 placu ,5 tjdana dopusta,dodatci na hranu ,bozicnice,jubileji ukljucujuci i mirovine. Jednog dana BDP je bio srozan do razine "smeca" , Nista bolje nije bilo u Spaniji,Portugalu a u Italiji Berluskoni je imao svoj krug poslovnih ljudi i sindikate pod kontrolom. Tako je pored tzih zemalja i EU dosla u poteskoce !

ZA
zagabria1
17:35 11.09.2012.

mislim da neću pogriješiti ako kažem, Grčka je bila primjer za sve aspekte života kako ne treba raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije