Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Dragan i Marija o borbi s ruskim azilantom u jezivoj noći

21.11.2008.
u 17:01

RIBNIK – Sve nas je tresla jeza. Ne daj Bože ovo proživjeti ikome, pa ni najgorem neprijatelju – uglas su nam kazali supružnici Marija (71) i Dragan (80) Žugečić iz Donje Stranice u Ribniku. Nakon noći strave u kojoj je 80-godišnji Dragan sjekirom usmrtio provalnika, ruskog azilanta Vladimira Tihonskog (27), oboje staraca današnji su dan proveli u pospremanju i razgovoru s mještanima koji ih obilaze.

Starac ubio lopova, mladog Rusa azilanta


– Nisam mogla spavati i tu sam se noć ustala i hodala po kuhinji. Čula sam da su se psi uzlajali. Mislila sam da nam je lisica u dvorištu. Onda su se začuli pucnji. Provirila sam kroz staklo na vratima i vidjela muškarca kako lupa po ogradi, puca i hoda oko kuće. Odjednom se stvorio na vratima i počeo pucati pokraj moje glave. Nakon toga razbio je vrata i ušao u kuću – kaže Marija Žugečić, vidno uzbuđena.

Dok ju je slušao, njezin suprug Dragan nije mogao suspregnuti suze.

– Čuo sam da se u kuhinji nešto događa. Kad sam vidio nepoznatog čovjeka kako unutra puca i istovremeno lupa moju Mariju, uspio sam ju gurnuti u sujednu sobu. Viknuo sam: “Bježi! Sve će nas pobiti!” I bacio sam se u kut kuhinje. Nakon toga me zgrabio za ruku i počeo udarati.

Počeli smo se hrvati, uspio sam uhvatiti kundak puške a moja se žena vratila i zgrabila cijev. U tom naguravanju Marija je pobjegla do telefona i počela zvati policiju, a muškarac je otišao u našu sobu i tamo nastavio skakati po krevetima – govori Dragan isprekidano. Taj sitan starčić kaže kako su oboje još uvijek natečeni od udaraca koje im je čizmama i puškom M-48 zadao mladi Rus, za kojeg je i istražni sudac kazao da je bio krupnije građe.

Gotovo je neshvatljivo kako su sitni starčići uspjeli svladati gotovo dvostruko jačeg i mlađeg nasilnika.

– U sobi sam krenuo za njim i povukao sam ga za hlače dok je skakao i divljao po krevetima. Ni to nije ništa pomoglo. U jednom je trenutku pao i krenuo prema meni. Zgrabio sam sjekiru i udario ga – drhtavim je glasom govorio Dragan Žugečić pokazujući na krevetu mjesto gdje je provalnik ostao ležati.

– Kćeri su nam dok smo bili u policiji promijenile svu posteljinu. Noćas smo bili u kući , ali nije bilo spavanja. Dizali smo se na svaki šum. Kud se to baš nama pod stare dane moralo dogoditi! Teško ćemo više mirno spavati – kazali su nam Žugečići.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije