Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dioničarski ugovor

DORH savjetuje Vladu o zaštiti svojih interesa u Ini

kosor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
Autori: lk, ipš/VLM
28.06.2011.
u 12:58

Zahvalna sam premijeru Orbanu i mađarskoj vladi na pomoći i prijateljskoj potpori u posljednjim metrima koje je Hrvatska imala u završetku pregovora, kaže Kosor

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je jučer kako je Državnom odvjetništvu uputila pismo sa zahtjevom da održi sastanak kako bi se Vlada informirala o tome na koji način može zaštititi nacionalne interese u Ini.

Povod sastanku je informacija da je MOL bivšem premijeru Sanaderu platio 10 milijuna eura za većinska prava u Ini, što MOL demantira. Osim provođenja istraga zadatak DORH-a je i zaštita imovinskih interesa Hrvatske, pa bi se s predstavnicima Vlade trebali sastati predstavnici Građansko-upravnog odjela koji vodi Zlata Hrvoj Šipek.

Oni bi trebali savjetovati Vladu vjerojatno o tome može li se učiniti nešto glede glavnog dioničarskog ugovora. Malo je vjerojatno da se prije završetka istrage i pravomoćne presude taj ugovor može proglasiti nevažećim.

Na pitanje utječe li situacija s MOL-om i Inom na odnose Hrvatske i Mađarske, premijerka Kosor odgovorila je kako su odnosi izvrsni.

– Zahvalna sam premijeru Orbanu i njegovoj vladi na pomoći u posljednjim metrima koju je Hrvatska imala pri završetku pregovora. Ta pomoć ulazi u povijest – rekla je premijerka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 8

MA
maraosta
14:21 28.06.2011.

Vlaisavljevička je opasniji i podmukliji četnik od Miloševića. Milošević nam je silom htio oduzet suverenost, a ona misli da če uspjet prijevarom.

KT
Karika Tura
14:11 28.06.2011.

Mađari i Orban su svoje izvršili i odigrali glavnu ulogu u zadnjim koracima ka članstvu RH u EU. Ali nisu budale pa da podržavaju \"političke gubitnike iz HDZ\" i neće ih podržati kao desnicu na sljedećim parlamentarnim izborima. Stoga ii jaca pokušava osporiti ugovor ine s mol-om. ali posve je i naivno vjerovati da nitko u tadašnjoj sanaderovoj vladi nije ništao znao, i sad ti isti pokušavaju revidirati ugovor, smiješno i još se pozivati na nacionalne interese! nije li nacionalni interes bio jedini a to je ulazak u EU pod svaku cijenu?! ;) Činjenica jest, a to građani ne znaju, da zastupnici u europarlamentu neće zastupati Hrvatsku nego EU unutar europskih stranačkih unija. Tako je i van parlamenta u biznis klasi :) I sad bi se jaca predomislila :))

OG
Oger
06:33 29.06.2011.

DORH savjetuje Jacu! Umjesto da istrazuje sto se desilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije