Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Dolazi promjena vremena: Očekuju se izraženiji pljuskovi i grmljavina

Kišno jutro u centru Splita
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
05.03.2024.
u 07:05

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Velebitski kanal

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano. Malo kiše ujutro moguće je na jugu, a poslijepodne u obliku kraćeg lokalnog pljuska i drugdje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu uglavnom sjeverozapadni. Najviša temperatura bit će između 13 i 19°C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Velebitski kanal. DHMZ ističe kako je mjestimice moguća pojačana bura te kako će najjači udari vjetra biti 35-40 čvorova (65-75 km/h). 

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju. 

Foto: DHMZ

Vrijeme će i dalje biti promjenjivo, do srijede i toplije od uobičajenog za ovo doba godine. U srijedu i četvrtak ponovno će, kako navodi HRT, biti nestabilnije i kišovitije, negdje i uz obilniju kišu praćenu grmljavinom, dok će u gorju padati i snijeg. Petak će biti sunčaniji, a u subotu je izgledna nova južina i kiša. 

"Sredina tjedna bit će nestabilna i povremeno će padati kiša. U srijedu su u sjevernim kopnenim predjelima mogući izraženiji pljuskovi te grmljavina, a u noći na četvrtak u gorju će padati snijeg. Petak sunčaniji, ujutro i hladniji te bez vjetra, pa će ponajprije u istočnoj i Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti jutarnje magle. Jutra će i na Jadranu postupno biti malo svježija, ali se dnevna temperatura neće znatnije mijenjati. Mjestimična kiša i grmljavina najvjerojatnije su u srijedu i četvrtak. Umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak u četvrtak će okrenuti na buru, a u većinom sunčani petak, potkraj dana, na jugo", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Medicinska posada helikoptera održala pokaznu vježbu, stigao Beroš: Ispunjavamo reformske mjere

Kišno jutro u centru Splita
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije