Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje iz prirode

Dolaze joj iz cijelog svijeta: Već 30 godina liječi ljude ljekovitim biljem

bilje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
19.06.2020.
u 10:41

Savjeti, recepti i upute kako iskoristiti ljekovito bilje naših krajeva za zdravlje i ljepotu

Znate li kako napraviti losion protiv opadanja kose? A imate li recept od prirodnih sastojaka za čistu i mladu kožu? Kako se boriti protiv kašlja bez umjetnih dodataka? Znate li da je ljubičica jako ljekovita biljka i kako ojačati imunitet samoniklim biljem?

Ako nemate odgovore na ova pitanja, doznati ih možete u dva priloga Večernjeg lista koja poklanjamo svim čitateljima u srijedu 24. lipnja i u četvrtak 25. lipnja. U prvom prilogu –„Ljekovito bilje kontinentalne Hrvatske“, koji darujemo 24. lipnja, čari zaboravljene ljubičice otkriva nam lički fratar Juro Marčinković, a tu je i sok od maline po njegovu receptu. Saznajte kako pripremiti delicije od gloga, vrbovice, trpuca i drugih samoniklih vrsta s naših polja, a sladokusce će posebno zanimati puding od sladića.

Doznajte i kako napraviti losion od koprive, palačinke od medvjeđeg luka i još 40 drugih recepata.

U drugom prilogu –„Ljekovito bilje mediteranske Hrvatske“ –čitajte o časnoj sestri Ljubici, kojoj dolaze ljudi iz svih dijelova svijeta jer ih već tridesetgodina liječi ljekovitim biljem. Donosimo njene recepte za jačanje organizma protiv virusa i recept za čaj koji olakšava simptome dijabetesa. Tu su i recepti s lavandom Bračanke koja se vratila iz Amerike.

U prilozima čitajte o ljudima koji se bave ljekovitim biljem, koji savjetuju i poklanjaju svoje recepte koje su godinama skupljali, isprobavali i testirali.

Više desetaka recepata, savjeta i uputa doznajte u prilozima Večernjeg lista "Ljekovito bilje kontinentalne Hrvatske" i "Ljekovito bilje mediteranske Hrvatske", od kojih prvi darujemo u srijedu 24. lipnja, a drugi u četvrtak 25. lipnja.

Iskoristite sve što vam pruža priroda Lijepe Naše.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije