Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijelio i uskrsnice

Dobre vijesti za umirovljenike u Koprivnici: Gradonačelnik najavio povećanje božićnica

Karlovac: Umirovljenici uživali na suncu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
27.03.2023.
u 10:09

"Danas mogu najaviti da nas za Božić očekuje povećanje božićnice za umirovljenike, ali i podizanje samog cenzusa unatoč tome što je došlo do blagog povećanja mirovina. Ipak, moramo si priznati da sve to nije dovoljno poglavito zbog stupnja inflacije", rekao je  gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podjela uskrsnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine s područja Koprivnice počela je u ponedjeljak ujutro, a tom je prigodom gradonačelnik Mišel Jakšić najavio povećanje božićnice za umirovljenike. Uskrsnica umirovljenicama namijenjena je onima čija mirovina, tuzemna i inozemna, za veljaču ove godine zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 306 eura (2.305 kuna). Iz proračuna je za tu namjenu osigurano 30 eura za svakog.

"Danas mogu najaviti da nas za Božić očekuje povećanje božićnice za umirovljenike, ali i podizanje samog cenzusa unatoč tome što je došlo do blagog povećanja mirovina. Ipak, moramo si priznati da sve to nije dovoljno poglavito zbog stupnja inflacije", rekao je  gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako nije dovoljno ni korisnicima osobne invalidnine pogotovo kad se uzme u obzir "sve ono loše što smo imali prilike gledati ovih dana u Saboru". Po njegovim riječima, neosporiva je činjenica prema kojoj društvo do sada nije dovoljno činilo za najstariju populaciju kako bi ona mogla pristojno živjeti od svojih mirovina.

VIDEO: Pogledajte kako je izraelska policija rastjerala prosvjednike na autocesti Tel Aviv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije