Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU GRMLJAVINA I PLJUSKOVI

Još malo vrućine, a zatim velika promjena, temperatura će u Zagrebu pasti na 13 stupnjeva

Ilustracija - grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/3
28.08.2019.
u 20:02

Najviša dnevna temperatura danas između 28 i 33 stupnja Celzijusa, a u Dalmaciji ponegdje malo viša.

Iako su isprva prognoze najavljivale kako bi ovaj tjedan moglo doći do promjene vremena čini se kako velike vrućine i sparina još neće popuštati.

- Do ponedjeljka će biti vruće i sparno, u većini Hrvatske uz povećanje opasnosti od još jednog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, te pritom pretežno sunčano, uz samo rijetke mjestimične pljuskove, uglavnom u kopnenom području. Početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija izraženija promjena vremena, uz češću i obilniju kišu te pad temperature, a na Jadranu i nevere, uz najprije jugo zatim i buru - prognozira Zoran Vakula za HRT.

Prema najavi DHMZ-a početkom u utorak bi temperatura u Zagrebu mogla pasti na 13 stupnjeva!

Foto: DHMZ

No, prije sljedećeg tjedna diljem Hrvatske bit će još vrlo vruće. Sutra djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano te i dalje u većini krajeva vruće i sparno.

Foto: DHMZ

 Ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Uz lokalno jači razvoj oblaka poneki je pljusak s grmljavinom moguć uglavnom u gorju te u središnjoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice slaba do umjerena bura, a od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 34 °C.

Do kraja mjeseca bit će toplije od uobičajenog, ali nestabilno jer mogući su lokalni pljuskovi. Mogućnost za njih bit će veća krajem tjedna u zapadnijim krajevima. 

 

Ključne riječi

Komentara 10

AG
Agneta
00:01 29.08.2019.

Ja zelim Zagrebu -30 stupnjeva, mozda ce institucije bolje raditi nego po +30. Dobiveno, prevedeno, rijeseno ali nije provedeno.

OB
ObrenM
20:34 28.08.2019.

Ove prognoze su sprdnja.

NE
nešperlin
00:19 29.08.2019.

Zbog mene može ovako toplo do Božića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije