Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja se na prijevaru

Djevojka htjela iznajmiti stan u Berlinu, vlasnica tražila negativan test na trudnoću

Berlin Njemačka panorama
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/4
20.04.2023.
u 08:44

Djevojka je odgovorila kako takav zahtjev nije legalan, no vlasnica stana uzvratila je da kao privatna iznajmljivačica može sama određivati ​​uvjete

Potraga za stanom za najam u Berlinu ponekad može biti dugotrajna i komplicirana, s obzirom na to da se na oglase često javljaju stotine zainteresiranih. Nakon što se zbog posla htjela upravo tamo preseliti, jedna je djevojka naišla na neobičan uvjet kojeg je vlasnica stana postavila. Naime, djevojka je, prije razgledavanja stana, morala dokazati da nema djece, kao i da nije trudna. Opisala je svoje iskustvo, a mnogi sumnjaju kako se radi o prijevari.

Vlasnica stana poslala je djevojci putem e-maila link putem kojeg je trebala rezervirati termin za razgledavanje. Za najam je morala priložiti dokaz da se ne useljavaju djeca, a trebala se i obratiti liječniku kojeg je izabrala vlasnica stana kako bi dokazala da nije trudna. “Možete online besplatno dokazati da niste trudni”, navela je vlasnica stana u poruci, prenosi Fenix magazin.

 

Djevojka je odgovorila kako takav zahtjev nije legalan, no vlasnica stana uzvratila je da kao privatna iznajmljivačica može sama određivati ​​uvjete. “Naravno da možete dobiti pravni savjet i, ako je potrebno, podnijeti žalbu. Međutim, ona će biti odbijena”, navela je vlasnica.

Djevojka je dobila odbijenicu za stan zbog “protupravne optužbe” i “neprimjerenog ponašanja prema stanodavcima”. Na stranici preko koje je tražila stan, oglas i račun vlasnice ubrzo su nestali.

Odvjetnik specijaliziran za stanarsko pravo, koji radi i kao glasnogovornik udruge za zaštitu stanara u Berlinu, kaže kako nikad nije čuo da je netko tražio negativan test na trudnoću. Stanodavci, kaže, ne bi trebali zabraniti ni stanarima da se usele s djecom.

Nakon što je poznanik djevojke objavio priču na Twitteru, drugi su korisnici istaknuli kako bi mogla biti riječ o prijevari. Naime, njemački mediji nisu uspjeli kontaktirati navodnu vlasnicu i njezinog liječnika s obzirom na to da njihovi kontakti više ne postoje. “Ne znam točno što su htjeli od mene. Jesu li htjeli samo moje podatke ili sam trebala nešto platiti”, pita se djevojka.

VIDEO Posljednja faza cestovnog povezivanja južne Dalmacije: Svečano otvorenje Stonske obilaznice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije