Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBAČENA U BOLNICU

Djevojčica (13) teško stradala u naletu automobila, vozačicu (58) zatekli u stanju šoka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
07.08.2021.
u 12:43

Samo prošle godine u prometnim je nesrećama u Hrvatskoj stradalo troje djece u dobi do 13 godina

Djevojčica (13) teško je ozlijeđena u naletu automobila dok je prelazila kolnik u Velikom u srijedu oko 20.45 sati. Hitna pomoć djevojčicu je zatekla pri svijesti, a vozačica Toyote (58) koja je naletjela na nju bila je u stanju šoka

- Trinaestogodišnje dijete iz Velike pretrčavalo je kolnik Ulice bana Josipa Jelačića u pokušaju prelaska na drugu stranu ulice te je tom prilikom došlo do naleta osobnog automobila marke Toyota, požeških registracija, kojim je upravljala 58-godišnjakinja i kretala se istom ulicom na dijete. Od udara i pada na travnatu površinu pokraj kolnika dijete je zadobilo teške ozljede koje nisu opasne za život, a njih je u Općoj županijskoj bolnici u Požegi konstatirao dežurni liječnik, kazali su za Glas Slavonije iz PU požeško-slavonske. 

Samo prošle godine u prometnim je nesrećama u Hrvatskoj stradalo troje djece u dobi do 13 godina, dok ih je 90 u nesrećama zadobilo teške te 499 lakše ozljede. Prema dostupnim podacima, jedno dijete preminulo je u svojstvu vozača, dok su druga dva djeteta bili putnici. 

Izvješće ureda pravobraniteljice za 2020. godinu zaključilo je kako su ozljede u prometu vodeći uzrok smrti djece i mladih u dobi od pet do 29 godina. 

- Iako je posljednjih deset godina manji broj poginulih u prometnim nesrećama, stanje ne odgovara predviđenom smanjenju smrtnosti prema Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa RH za razdoblje 2011.-2020. Hrvatska je u 2019. imala 73 smrtna slučaja na cesti na milijun stanovnika, što je znatno iznad prosjeka EU-a (prosjek EU-a je 51 smrtni slučaj na milijun stanovnika), stoji u izvješću.

VIDEO Crno jutro na cestama: Jedna osoba poginula kod Dubrovnika, druga na A3

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:32 07.08.2021.

teško je bilo što komentirati u ovakvim slučajevima jer vozačica je većim dijelom kriva i to shvaćam kao vozač. kao dijete nije me bilo strah automobila, ipak tada nije bilo toliko automobila i toliko divljaka na cesti, nit su automobili bili toliko jaki, već sam se bojao roditelja da ne vide ili saznaju da pretrčavam cestu ako nisam prvo stao i pogledao da li nailazi automobil. takva su bila vremena, tako su nas strogo odgajali i ne sjećam se da je ijedno dijete iz škole nastradalo u prometu. kao vozaču jednom mi se dogodilo da je dijete pretrčavalo cestu gdje nema pješačkog i samo je krenulo pretrčavati bez gledanja, srećom nisam vozio brže od 50 i uspio sam reagirati na vrijeme. odrasli su ti koji svojim ponašanjem u prometu tako uče djecu jer takvi mi najviše izlijeću, ni par dana kako baba pretrčava na crvenom , a automobili imaju zeleno i 60 ograničenje.... da ju nisam vidio slijeva kako se sjurila preko ceste na vrijeme, sigurno bi bio u članku crne kronike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije