Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio u komi

Dječak (7) na Tajvanu preminuo zbog treninga juda: Onesvijestio se nakon što je 27 puta bačen na pod

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
30.06.2021.
u 16:49

Dječak se onesvijestio, a njegova obitelj navodi kako ga je trener optužio da glumi nesvjesticu

Na Tajvanu je preminuo sedmogodišnji dječak koji je tijekom treninga juda 27 puta bačen na pod. Onesvijestio se i završio u komi te je više od dva mjeseca bio spojen na aparate u bolnici. 

U travnju je pretrpio ozbiljno krvarenje u mozgu nakon kojeg je bio u komi. Njegovi su ga roditelji, nakon što mu je pao krvni tlak, odlučili skinuti s aparata nakon gotovo 70 dana, piše BBC.

Dječakov trener, muškarac u kasnim 60-im godinama, optužen je za fizički napad. Ranije ovog mjeseca pušten je uz jamčevinu od oko 3.580 dolara, no sada, nakon smrti dječaka, tužitelji će promijeniti njegovu optužbu u "ozljedu koja je uzrokovala smrt". 

Ako ga se proglasi krivim, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom od sedam godina zatvora, a ne isključuje se niti doživotna kazna. Kasnije je utvrđeno i kako trener nije imao dozvolu za rad. 

Sedmogodišnji dječak bio je na treningu juda 21. travnja pod nadzorom svog ujaka. Ujak ga je snimao kako bi pokazao njegovoj majci kako taj sport nije prikladan za njega. Na toj je snimci vidljivo kako ga je stariji kolega više puta bacao, a trener je dječaku svaki put naredio da ustane i nastavi unatoč bolnim uzvicima. 

Dječak se potom onesvijestio, a njegova obitelj navodi kako ga je trener optužio da glumi nesvjesticu

Dječakova majka rekla je kako se ujak osjeća užasno, no stručnjaci navode kako je na Tajvanu ukorijenjeno iskazivati poštovanje prema učiteljima te ga muškarac zbog toga nije zaustavio. 

VIDEO Policija češlja i HRT? "Ništa ne možemo reći, ovo je izvanredna i vrlo osjetljiva situacija"

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
17:06 30.06.2021.

Eto, barem imaju videozapis od ujaka kako im drugi dječak pod nadzorom trenera nanosi teške (kasnije i fatalne) ozljede sinu... Strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije