Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Dječak (13) zaustavio jureći autobus i spasio 15 učenika

Kada je vozač usred vožnje pao u nesvijest, mladi Jeremy uskočio je u njegovo sjedalo i zaustavio jureći autobus.
10. travnja 2012. u 13:38 1 komentara 4 prikaza
Dječak vozi autobus
Foto: Screenshot Youtube

Trinaestogodišnji Jeremy spasio je svoj i živote 15 ostalih školaraca kada je uskočio na mjesto vozača jurećeg autobusa i zaustavio vozilo, piše Daily Mail.

Prevozeći djecu u školu, vozaču iz američkog gradića Miltona naglo je pozlilo te je usred vožnje pao u nesvijest. Autobus je počeo je skretati s ceste i situacija bi vjerojatno završila tragično da jedan od učenika nije bio pribran te stvar uzeo u svoje ruke.

Hrabri Jeremy uskočio je u vozačevo sjedalo i zaustavio jureći autobus. Za to vrijeme drugi je učenik priskočio je u pomoć vozaču te ga pokušao reanimirati.

– Potrčao sam, zgrabio upravljač, okrenuo ga udesno te izvadio ključeve. Autobus se tada zaustavio. Bilo je poprilično strašno – opisao je dječak kojeg će lokalna policija nagraditi za herojski pothvat. Vozač autobusa u teškom stanju prebačen je u lokalnu bolnicu.

Snimku iz autobusa pogledajte ovdje.

 

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • crocro:

    Vrlo hrabro i razumno od dječaka. Zaslužuje svako poštovanje, a svi iz toga mogu izvući pouku. Vjerujem da će biti nagrađen i istaknut kao primjer vrlo promišljenog i odgovornog dječaka.