Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČELNIK SEGETA

Detalji Zulimovog uhićenja: Sumnja se da je na večere potrošio 425.000 općinskih kuna

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
25.10.2022.
u 19:57

Njegov odvjetnik Nediljko Ivančević nije htio davati izjave, već je samo poručio da još nije upućen u cijeli slučaj te će javnost o svemu biti pravovremeno obaviještena

Djelatnici PNUSKOK-a uhitili su danas poslijepodne bivšeg načelnika općine Seget Donji i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Vinka Zulima (68) zbog sumnje u kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Kako se neslužbeno može doznati, navodno je riječ o sredstvima za reprezentaciju za Zulimove privatne ručkove u vrijeme dok je obnašao dužnost načelnika. Njegov odvjetnik Nediljko Ivančević nije htio davati izjave, već je samo poručio da još nije upućen u cijeli slučaj te će javnost o svemu biti pravovremeno obaviještena kad se doznaju i rasvijetle svi detalji uhićenja. Nakon ispitivanja očekuje se da će Uskok zatražiti i određivanje istražnog zatvora.

USKOK, doznaje se, sumnja da je Zulim tijekom 2017. i 2018. godine, kada je bio načelnik i kada je imao ovlaštenje koristiti sredstva za reprezentaciju, naložio da se Općini Seget ispostavljaju računi privatnih ručkova i večera u raznim lokalima i restoranima te ih je on sve potpisivao lažirajući, naravno, svrhu ugošćavanja. Na taj je način, sumnja USKOK, oštetio Općinu za najmanje 425 tisuća kuna.

Podsjetimo da je Zulim optužen i zbog prijetnje Vinku Vukoviću, novinaru Slobodne Dalmacije. Optužnicu je protiv njega podiglo općinsko državno odvjetništvo Split. Prema optužnici, Zulim se tereti da 20. siječnja 2022. oko 12 prijetio Vukoviću, nakon što ga je ovaj nazvao na mobitel, predstavio mu se kao novinar te mu postavio pitanja vezana uz članak koji je namjeravao pisati.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da su Vukovićeva pitanja izrevoltirala Zulima, koji je prvo počeo vikati na njega te ga vrijeđati, nakon čega mu je, kako kaže tužiteljstvo, “uputio ozbiljnu prijetnju, što je sve kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za njega i njegovu obitelj.” 

>> VIDEO Policija pretražila i odvezla kombijem migrante s Glavnog kolodvora

Komentara 3

RI
rikavac
23:10 25.10.2022.

Da li je možda istaknuti član HDZ?

AN
ante7
20:32 25.10.2022.

Prijatelj Ante Sanadera. Sigurno zna nešto o pronađenoj torbi eura na parkiralištu.

ZD
zdenkoj
20:11 25.10.2022.

Pa i nije puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije