Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

Uhićen Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Marko Lukunic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.10.2022.
u 13:34

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u

Djelatnici PNUSKOK-a uhitili su bivšeg načelnika općine Seget Donji i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Vinka Zulima zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava. Navodno se radi o sredstvima za reprezentaciju za Zulimove privatne ručkove i večere u vrijeme dok je bio načelnik općine iznad Trogira.

Nakon ispitivanja očekuje se da će Uskok zatražiti i određivanje istražnog zatvora.

Njegov odvjetnik Nediljko Ivančević sve je kratko komentirao za Slobodnu Dalmaciju. "Još ništa ne znam konkretno, upravo idem prema PNUSKOK-u", rekao je. 

Kako doznaje Slobodna, USKOK osnovano sumnja da je Zulim tijekom 2017. i 2018. godine kada je bio načelnik Općine i kada je imao ovlaštenje da koristi sredstva za reprezentaciju (čitaj čašćenje, ručkovi, večere, marende...-op.a.), naložio da se Općini Seget ispostavljaju računi konzumacije privatnih ručkova i večera u raznim lokalima i restoranima te ih je on sve potpisivao lažirajući, naravno, svrhu ugošćavanja. Na taj je način, sumnja USKOK, oštetio Općinu za najmanje 425 tisuća kuna

Podsjetimo, Vinko Zulim (68) optužen je i zbog prijetnje Vinku Vukoviću, novinaru Slobodne Dalmacije. Optužnicu je protiv njega podigao ODO Split, ne navodeći mu identitet.

Prema optužnici, Zulim se tereti da 20. siječnja 2022. oko 12  prijetio Vukoviću, nakon što ga je ovaj nazvao na mobitel, predstavio mu se kao novinar te mu postavio pitanja vezana za članak koji je namjeravao pisati.  Tužiteljstvo u optužnici navodi da su Vukovićeva pitanja izrevoltirala Zulima, koji  je prvo počeo vikati na njega te ga vrijeđati, nakon čega je mu je, kako kaže tužiteljstvo "uputio ozbiljnu prijetnju, što je sve kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za njega i njegovu obitelj." Inače, priča oko Zulimovih prijetnji Vukoviću  aktualizirala  se u slučaju Bojana Ivoševića, zamjenika Ivice Puljka.

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora u srpnju 2020. Katarina Peović iz Radničke fronte na svom Twitteru je objavila da ju je verbalno napao Vinko Zulim koji joj je vrijeđao pretke nazvavši ih "koljačima". "U pauzi u Saboru verbalno me napao HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim bezumno urlajući da su mi preci bili koljači. Pokušali smo ga zamoliti da nas ostavi na miru ali ni to nije pomoglo dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića", napisala je tada Peović. U međuvremenu Zulim je napustio Sabor. 

Ključne riječi

Komentara 57

DU
Deleted user
13:45 25.10.2022.

Kamo je ovaj svijet došao da pošteni ljudi više ne mogu ništa krasti!

RO
romobil
14:05 25.10.2022.

Zulum....

MD
Mr.Dave
14:50 25.10.2022.

Ajde ostalo Vam još par stotina općina di slični žderu, loču i kradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije