Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMANJA KOJA MLADI ODBIJAJU

A svi ih traže: Nitko ne želi u kuhare, vodoinstalatere, zidare...

brodaric
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
19.07.2021.
u 13:55

U većini županija u prvom roku upisa osmaši rekli ‘ne’ zanimanjima koja su i danas tražena na tržištu rada

Komentara 39

SI
sisavac
14:59 19.07.2021.

malo je čudno u zemlji u kojoj se najčešće studira ekonomija i pravo, da se postavlja pitanje zašto nitko neće za zidara... pa osnovne ekonomske zakonitosti jesu tržišna ekonomija, zakon ponude i potražnje. mene fascinira jedna kolegica, ekonomistica, kad se užasnula na cifru koju joj je za uređenje kupaonice izvalio lik, priučeni keramičar! veli ženska da ona 3 mjeseca ne zaradi tolko, kolko ovaj računa samo ruke! pa naravno, nije ti problem dati 400 kuna za kvadrat pločica, al ti je problem platiti postavljanje 120-140 kuna. neka samo upisuju neproizvodna zanimanja, burze ih jedva čekaju. danas dijete treba upućivati na zidariju, krovopokrivače, vodoinstalatere, tu je biznis.

BR
bracoiseka
14:35 19.07.2021.

Zato jer su ta zanimanja godinama podcjenjivana, kao kaj konobar, kaj zidar, bum si sam zidal s susedima. Onda dođe potres i kuća srušena do temelja...I opet se građevinom bavi svatko i firme ne moraju imati građevinskog inženjera...samo u HRVATSKOJ...

FN
Fr@njo
14:15 19.07.2021.

koji klinac drzava ne ukine ekonomske skole da mularija kada uz mito to i zavrsi cijelu mladost probulje u tajicama na ulazu u butig..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije