Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNI DESANT

Kakva pogreška američke vojske: Hummeri se razbijali u komadiće na padobranskim manevrima

Humvee
Foto: Paolo Bovo, U.S. Army
1/4
24.04.2016.
u 10:22

Američka vojska pokrenula je istragu tko je kriv zašto su tri vojna vozila ispala s platforme i razbila se u brdima umjesto da se mirno prizemlje padobranima

Američka vojska intenzivno istražuje što je zapravo pošlo po zlu tog 11. travnja ove godine, kad su tri Humvee vozila pala s neba i razbila se o tlo.

Vojna vozila prevozili su transportni zrakoplovi koji su ih ispustili padobranima, no te dvije i pol tone teške grdosije jednostavno su ispale s platformi na kojima stoje prilikom transporta i svom su silom, jedna za drugom, pale i raspale se na sastavne dijelove. Istraga ovog slučaja, potkrijepljena prigodnim videom i fotografijama, dobila je najviši prioritet.

A sam video događaja pogledan je više od milijun puta otkako ga je U.S. Army W.T.F! moments postavio na Facebook. U filmiću se lijepo vide letjelice kako prolaze nebom i ispuštaju teret bez najmanjeg incidenta. Potom nebom prolazi i treći zrakoplov. Padobran se uredno otvara, no odjednom popušta platforma i Humvee se sunovraćuje i poput bombe udara o zemlju na oduševljenje kamermana koji uredno snima događaj.

Dobro, i najboljima se dogodi, i vojska bi možda zažmirila na ovaj događaj. No nepunih 30 sekundi kasnije dolinu prelijeće još jedan zrakoplov koji iz svoje utrobe ispušta još jedan Humvee. Padobran se opet uredno otvara, teret polako pada prema tlu, kadli platforma opet popušta i još jedno vojno vozilo svom snagom udara o tlo. 

No ni tu nije bio kraj nevoljama. Uskoro dolijeće još jedan zrakoplov i sve se ponavlja treći put. Padobran se otvara, platforma popušta i treći Humvee poput bombe udara o tlo.

Smijeh sad postaje kiseli, a zabrinuti glas pita: da otkažemo daljnje letove?

>> Ovo je 5 najneobičnijih otmica zrakoplova u posljednjih 15 godina

Ključne riječi

Komentara 26

VV
Vražji Vrag
11:32 24.04.2016.

Ako su se raspali na sastavne dijelove, lijepo ih ponovo sastavite...

ST
stomugromova
12:45 24.04.2016.

Zna li netko da li je Grunf još živ ? Za USA army bi bilo bolje da njega angažiraju u novim projektima.

GD
Gospon Drug
12:46 24.04.2016.

Ta su vozila transformeri oni se budu sami slozili u sava prometu kad se nebu niko nadal!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije