Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zaštite okoliša

Ćorić potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju: 'Situacija nije zabrinjavajuća'

Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.02.2019.
u 11:04

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u četvrtak je potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju ugljkovodicima, zbog čega su građani niza zagorskih gradova i općina obaviješteni da ne koriste vodu iz vodovoda

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u četvrtak je potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju ugljkovodicima, zbog čega su građani niza zagorskih gradova i općina obaviješteni da ne koriste vodu iz vodovoda, no ustvrdio je da situacija nije zabrinjavajuća, a građanima pogođenih područja osigurane su dovoljne količine vode.

Zagorski vodovod d.o.o. izvijestio je na svojim mrežnim stranicama da građani grada Oroslavja, Zaboka i Zlatara te općina Veliko Trgovišće, Lobor, Mače, Bedekovčina i Sv. Križ Začretje do sljedeće obavijesti ne koriste vodu za ljudsku potrošnju. Iznad izvorišta Lobor jedan je potok zagađen, u tijeku je ispiranje vodovodnog sustava, a građanima su osigurane dovoljne količine vode, izjavio je Ćorić novinarima uoči sjednice Vlade.  

U ovom trenutku ispiru se cijevi vodovodnog sustava, a nakon toga ponovno će se izvršiti analize i ocijeniti  je li voda adekvatna za konzumaciju.

"Ne bih rekao da je situacija zabrinjavajuća. Bila je riječ o povećanoj koncentraciji ugljikovodika neugodna mirisa, pretpostavlja se da je negdje na potoku iznad Lobora došlo do onečišćenja. U ovom trenutku ne može se detektirati uzrok, a pretpostavlja se da je riječ o nafti ili nečem sličnom", rekao je Ćorić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će oko 12 sati biti poznati rezultati analize vode iz zagorskog vodovoda.

>>Tomislav Ćorić dao izjavu za medije vezano za Rafineriju Sisak

Komentara 2

AR
arijel
11:12 14.02.2019.

Kao i u Slavonskom Brodu

Avatar krumpirsky
krumpirsky
12:31 14.02.2019.

to je u zagorju i tu vlada SDP , pa netreba bit na dnevniku ni pridavat pažnju, mi zagorci ionak pijemo gemište, a dok je SDP tu onda teće "med i mleke"..kaj got

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije