Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ćorić potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju: 'Situacija nije zabrinjavajuća'

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u četvrtak je potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju ugljkovodicima, zbog čega su građani niza zagorskih gradova i općina obaviješteni da ne koriste vodu iz vodovoda
14. veljače 2019. u 11:04 2 komentara 201 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u četvrtak je potvrdio zagađenje vodovoda u Zagorju ugljkovodicima, zbog čega su građani niza zagorskih gradova i općina obaviješteni da ne koriste vodu iz vodovoda, no ustvrdio je da situacija nije zabrinjavajuća, a građanima pogođenih područja osigurane su dovoljne količine vode.

voda Zabrinutost u Zagorju Građani prijavili neugodan miris vode, policija provodi istragu

Zagorski vodovod d.o.o. izvijestio je na svojim mrežnim stranicama da građani grada Oroslavja, Zaboka i Zlatara te općina Veliko Trgovišće, Lobor, Mače, Bedekovčina i Sv. Križ Začretje do sljedeće obavijesti ne koriste vodu za ljudsku potrošnju. Iznad izvorišta Lobor jedan je potok zagađen, u tijeku je ispiranje vodovodnog sustava, a građanima su osigurane dovoljne količine vode, izjavio je Ćorić novinarima uoči sjednice Vlade.  

U ovom trenutku ispiru se cijevi vodovodnog sustava, a nakon toga ponovno će se izvršiti analize i ocijeniti  je li voda adekvatna za konzumaciju.

Miro Bulj Rasprava u Saboru Miro Bulj ministru Ćoriću: Ovo je smrtni list za Inu!

"Ne bih rekao da je situacija zabrinjavajuća. Bila je riječ o povećanoj koncentraciji ugljikovodika neugodna mirisa, pretpostavlja se da je negdje na potoku iznad Lobora došlo do onečišćenja. U ovom trenutku ne može se detektirati uzrok, a pretpostavlja se da je riječ o nafti ili nečem sličnom", rekao je Ćorić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će oko 12 sati biti poznati rezultati analize vode iz zagorskog vodovoda.

>>Tomislav Ćorić dao izjavu za medije vezano za Rafineriju Sisak

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • arijel:

    Kao i u Slavonskom Brodu

  • Avatar krumpirsky
    krumpirsky:

    to je u zagorju i tu vlada SDP , pa netreba bit na dnevniku ni pridavat pažnju, mi zagorci ionak pijemo gemište, a dok je SDP tu onda teće "med i mleke"..kaj got