Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čitatelj stupa na scenu kao glavno lice

30.06.2008.
u 21:20

Prvi broj Večernjeg lista izašao je u srijedu 1. srpnja 1959. godine po cijeni od 10 dinara. Embargo u kolumni pod naslovom “Fuzija” samokritično podsjeća da se “preko Narodnog na formatu Večernjeg sve do Večernjeg na formatu Narodnog difuzno širila konfuzija oko ove naše fuzije”.

Pita se što će reći čitatelj “zadovoljan što najzad stupa na scenu kao glavno lice” dok znatiželjno “prevrće stranice Večernjeg lista” i – više kritičan nego oduševljen stavlja stvari na svoje mjesto”. Ispod šlagerske slike automobila koji “pliva” kroz nekoliko desetaka centimetara kiše list piše da je do jučer u 12 sati nad Zagreb i okolicu palo 57,3 litara kiše po četvornome metru. U Dubravi, Šestinskom dolu i Podsusedu potoci su izišli iz korita. Potok se razlio i u Kustošiji i na Medveščaku. Prilazi gradu bili su pod vodom.

O tome kako beskućnici u Parizu osvajaju trošne stanove, specijalno za VL piše Pjer Pike, istraživanje po zagrebačkim trgovinama i lokalima otkriva koliko su građani prevareni u cijenama.

Pjesnici (D. Cesarić, V. Parun, V. Pavletić, V. Krmpotić, M. Čudina...) spremaju kofere za boravak među brigadirima na autocesti Bratstvo-jedinstvo na dionicama u Srbiji i Makedoniji. U kinu “Balkanu” prikazivan je sovjetski film “Tihi Don”. Bivši pomagač Dinama L. Mantula dobio je angažman u Servetteu, stoji uz ostalo u prvom broju Večernjeg lista.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije