Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U BREGANI

Cijela kuća bila je kontaminirana salmonelom: Sestre nesretnog dječaka dovedene su u zadnji trenutak u bolnicu

fran mihaljević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
18.10.2016.
u 12:40

Epidemiolog Bernard Kaić kazao je kako je analiza pokazala da su gotovo svi brisevi uzeti u kući pozitivni

Prijatelji obitelji Vidović, čiji je sin (5) preminuo, očistili su kuću u Bregani u kojoj je obitelj oboljela od salmonele.

Kuću su čistili s maskama i rukavicama, a Predrag i Bosiljka Vidović iz zarazne bolnice "Dr. Fran Mihaljević" trebali bi izići danas, dok će njihove dvije kćerkice ostati još neko vrijeme u bolnici.

Prošlog ponedjeljka liječnici Hitne pomoći došli su pred njihovu obiteljsku kuću i tamo konstatirali smrt dječačića Mirka (5) kojem nije bilo spasa. 

Prijateljica obitelji opisala je kako ju je Bosiljka nazvala dan prije tragedije i rekla joj da ne dolazi do njih jer su dobili virozu.

– Drugog me jutra nazvala i rekla da je Mirko umro. Otrčala sam do nje i čim sam se sabrala, zaručnik i ja odveli smo njihove kćeri u dobi od sedam i jedanaest godina liječniku. Rekli su nam da smo ih doveli u zadnji trenutak, inače bi i one umrle – kazala je prijateljica za 24 sata.

Epidemiolog Bernard Kaić kazao je kako je analiza pokazala da su gotovo svi brisevi uzeti u kući pozitivni na salmonelu. Cijela je kuća bila kontaminirana salmonelom, a Kaić kaže kako je riječ o takozvanoj križnoj kontaminaciji. To znači da je zaraza krenula od jedne namirnice i širila se na ostale. 

>> Obitelj se otrovala salmonelom, dječak umro. Ministarstvo zdravlja: Bakterija nije dokazana u uzorcima jaja

Komentara 8

ZE
zelenakrava
13:28 18.10.2016.

Sve zaraženo salmonelom! Odakle medijima podatak o jajima iz Poljske? danas(ili jučer) Ministarstvo zdrastva objavilo da u jajima nije bilo salmonele! Imam dojam da se na ovoj tragediji želi nekoga diskreditirati. Da li je to dosad nepoznati trgovački lanac? Uvoznik jaja? Poljska kao zemlja izvoznica? Izgleda da se naveliko piše o lošim ,zaraženim proizvodima iz istočne Europe,Kine. Ali za proizvode iz zapadne Europe,SAD-a, kad se utvrde propusti,onda se to svim silama želi zataškati.

AL
Alberti
13:59 18.10.2016.

Jucer je bio kriv nepoznati trgovacki lanac, a danas ce svaliti krivnju na obitelj da su se sami otrovali. Sramota!

FA
Fake
14:05 18.10.2016.

Pretužna priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije