Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ČLANICE PODRŽALE

Čelnici pozdravili odluku o primanju Švedske NATO-u: Oglasio se i Plenković

Foto: X/Andrej Plenković
1/7
26.02.2024.
u 18:11

Švedski premijer ocijenio je da je to "povijesni dan". Švedska je zatražila ulazak u NATO 2022. zajedno s Finskom nakon ruske invazije na Ukrajinu

Švedska je sprema preuzeti svoje dužnosti u NATO-u, rekao je u ponedjeljak švedski premijer Ulf Kristersson nakon što je mađarski parlament podržao ratifikaciju pristupanja Švedske u Sjevernoatlantski savez. Mađarska je u ponedjeljak odobrila ratifikaciju ulaska Švedske u NATO. To je učinila posljednja od 31 države članice NATO-a.

Švedski premijer ocijenio je da je to "povijesni dan". Švedska je zatražila ulazak u NATO 2022. zajedno s Finskom nakon ruske invazije na Ukrajinu.

>> FOTO Rat u Ukrajini: Ukrajinci već dvije godine žive između sirena za uzbunu

1/47

Glavni tajnik Jens Stoltenberg pozdravio je odluku mađarskog parlamenta. 

"Sada kada su svi saveznici odobrili, Švedska će postati 32. saveznik NATO-a. Švedsko članstvo učinit će nas sve snažnijima i sigurnijima", objavio je na X-u, a oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- S današnjim danom svi saveznici su ratificirali švedsko članstvo u NATO-u. Veselimo se novom partnerstvu sa Švedskom jer time NATO postaje snažniji i otporniji. Čestitke našim švedskim prijateljima! - poručio je.

Komentara 6

NI
niko63
18:36 26.02.2024.

Zašto ne prenesete vijest o američkom vojniku koji se zapalio ispred izraelske ambasade u Washingtonu u znak protesta protiv izraelskog i američkog genocida u Gazi?

SE
Serengeti
22:29 26.02.2024.

Jel se AP oglasio sa svojim "Krim je Ukrajina" 🤣😂

ZA
Zagrebčanka
19:47 26.02.2024.

Kakva je to šutnja s Pantovčaka povodom ovog tužnog događaja? Zar Tusta glava nije još nedavno prijetila da će stopirati primanje Švedske i Finske u NATO? A sada - ništa. Vjerojatno je prespavao tu vijest nakon obilnog ručka na naš račun. Jedino u čemu je dosljedan: svakog dana sve se više debljam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije