Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Časnu srpske vlasti maknule s mjesta ravnateljice vrtića, sada je moraju vratiti

časna sestra
Thinkstock
13.08.2017.
u 13:38

U presudi se nalaže općini Glamoč da se sestra Martina imenuje za ravnateljicu vrtića, a tu je dužnost obavljala i prije spora

Katolička časna sestra Martina Katović mora se vratiti na mjesto ravnateljice vrtića u zapadnobosanskoj općini Glamoču, odlučio je Vrhovni sud Federacije BiH pošto su je prije sedam godina nezakonito smijenile tamošnje srpske vlasti, objavili su u nedjelju mediji u BiH.

Najprije je Vrhovni sud 2014. odbio zahtjev pravnog tima časne sestre Martine, nakon čega je uputila priziv Ustavnom sudu BiH koji je naredio provođenje novog postupka i u tom je procesu bilo presuđeno u njezinu korist, objavili su mediji. 

U presudi se nalaže općini Glamoč da se sestra Martina imenuje za ravnateljicu vrtića, a tu je dužnost obavljala i prije spora. Ona se 2011. ponovno prijavila na natječaj za ravnateljicu, no unatoč tome što je imala odgovarajuću stručnu spremu, lokalne srpske vlasti su se tome usprotivile. 

Prethodno je i uprava vrtića prihvatila imenovanje sestre Martine za ravnateljicu, ali joj mandat nije potvrdilo općinsko vijeće Glamoč usprkos potpori koju je imala i od vijeća roditelja. 

Ona se najprije žalila općinskom sudu u Livnu, zatim županijskom Hercegbosanskom sudu koji je potvrdio njezine navode. 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
14:10 13.08.2017.

pitajte eksperta za srpska pitanja izvan srbije milorada pupavca on ima odgovore na sve on ima samo jednu manjkavost ako tvrdi da onda je ne i obrnuto on je osoba koji cini sve da se voda muti u odnosima manjine i vecine

AM
Axis Mundi
13:57 13.08.2017.

čudni su naslovi i podnaslovi, počesto. ovako kako piše, može se shvatiti da srpske vlasti imaju časnu - časna (od )srpske vlasti...

BE
beitsche
14:32 13.08.2017.

To je zapravo jos I dobro. Obicno su naviknuti da ih strijeljaju. Pupovac to Obicno jako dobro zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije