Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planulo u kuhinji

Časna sestra spasila djecu iz vrtića: Prepala sam se dima

casne sestre,vrtic,pozar,portal (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
21.05.2013.
u 15:23

Sestri Antoniji u spašavanju dječice iz jaslica pomogla je i odgojiteljica Ružica koja je bila s djecom. Opasnosti za djecu nije ni bilo

Djeca su se bezbrižno igrala poslije doručka u vrtiću Cvjetnjak u Miškininoj 31 u Vinkovcima. Vrtić drže časne sestre koje su prve, danas oko 9.30 sati primijetile da se iz kuhinje širi dim. Bile su potpuno mirne i nisu paničarile kako se dječica ne bi uplašila. Dim je počeo sukljati iz perilice za suđe u kuhinji.

– Bio je tako ružan i gust crni dim da sam se prepala. Vatra se pojavila na perilici koja je za pet minuta potpuno izgorjela, a plamen je zahvatio kuhinjske elemente i napu te se dim širio i na kat. Odmah sam pozvala vatrogasce i uzela onaj crveni aparat za gašenje što stoji na zidu, ali nisam uopće znala kako ga upotrijebiti. Ispred naše zgrade jedan je radnik nešto radio pa sam ga pozvala i on je pomogao gasiti, ali i vatrogasci su brzo došli. Sada je bilo važno maknuti djecu jer je postojala opasnost od širenja dima u vrtić koji je u drugoj zgradi. Poveli smo van dječicu, grupu u dobi od godinu i pol i dvije godine. Veselo su stali u red i krenuli. Mislili su da idu u šetnju. Odvele smo ih k susjedima. Bilo ih je 10 jer ostali su bili u posjetu drugom vrtiću. Sve je trajalo minutu ili dvije i svi su bili na sigurnom, a nisu ni znali što se zapravo događa – kaže sestra Antonija, vinkovačka heroina dana.

– Naša je kuhinja u sklopu samostana, a dječji je vrtić u odvojenoj zgradi i dječica nisu bila u opasnosti. Bilo ih je deset jer oni malo stariji otišli su u šetnju i posjet drugom vrtiću, a to je sreća jer oni bi možda shvatili što se događa pa bi se i uplašili. Sve smo odmah sami gasili, a vatrogasci su došli brzo jer su u blizini pa su onemogućili širenje vatre. Bilo je dosta dima i zbog toga smo odnijeli mališane iz jasličke skupine na sigurno u drugu prostoriju. Novinari su malo pretjerali, nije bilo baš tako dramatično kao što su opisali i nije bilo izvlačenja iz plamena. Najnormalnije smo, trudeći se ne paničariti, nosili djecu dalje od dima – kaže kroz smijeh sestra Nikoleta koja godinama radi s vrtićkom djecom.

Glasnogovornica PU Marijana Maja Barbarić kaže kako je očevidom utvrđeno da je vatra nastala na perilici zbog kvara na instalacijama i da djeca nisu bila ni jednog trenutka ugrožena, a materijalna šteta je oko 20.000 kuna.

>> Heroji grada: Policajci su od buktinje spasili djecu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije